Нові котли Станкінпрому - тепло Вашого будинку!

Нові котли Станкінпрому - тепло Вашого будинку!

Станкінпром, виконуючи урядову програму енергоефективності та енергозбереження, розробив і впроваджує котли, що працюють на альтернативному паливі. Це, в першу чергу розраховані для населення, твердопаливні котли економ-класу «Рубін ТТ» і «Рубін ТТ плюс» потужністю від 12 до 30 кВт, що працюють на всіх видах твердого палива: дровах, вугіллі, деревних відходах, паливних брикетах та інших видах кускового палива. Застосування регулятора тяги дозволяє продовжити час горіння, а використання вентилятора та автоматики збільшує ККД котла. Опалюють площу від 40 до 350 кв.м.

На сьогоднішній день популярний вид палива - пелети. Вироблені нами котли-автомати «Рубін БТ» потужністю 35-40 кВт працюють на пелетах (пресованих тирсі), зернах кукурудзи і навіть кісточках будь-яких фруктів. Завантажувати потрібно близько 20 літрів палива всього лише один раз на добу.

Тим, хто хоче топити дровами, пропонуємо піролізні котли «Рубін-Д» потужністю від 16 до 75 кВт, в яких горять не тільки самі дрова, але і деревний газ, що виділяється з них під впливом високої температури. Деревний газ, змішуючись з повітрям в керамічній форсунці, згорає і виділяє тепло для нагріву всієї опалювальної системи. Це зменшує кількість дров для роботи котла, економить гроші і час.

Малий і середній бізнес теж шукає способи економії при обігріві. Тут вже варто дивитися на універсальні котли більшої потужності, які можуть спалювати кам'яне вугілля, дрова, деревні відходи, паливні брикети та інші вигляді кускового палива. Твердопаливні водогрійні котли «Рубін-У» потужністю від 30 до 1000 кВт можна застосувати для опалення житлових, громадських і виробничих приміщень за відсутності газопостачання або при економічній неефективності застосування газу.

Для великих комунальних будівель, промислових і сільськогосподарських об'єктів варто звернути увагу на ефективні водогрійні жаротрубні газові котли «Топаз» потужністю від 100 до 5000 кВт, які є українськими, але виготовляються за передовими технологіями провідних виробників котельного обладнання та оснащуються блоковими дуттьовими пальниками виробництва Італія. Високий ККД дає оптимальний варіант споживання газу: економія становить по газу - до 50%, по електроенергії - до 80%. Блок управління котлом забезпечує автоматичне підтримання режиму роботи котла і повну його безпеку.

Власники приватних будинків, для економії коштів за газ, можуть встановити газові котли «Рубін» потужністю від 8 до 99 кВт. Ці котли мають оригінальну конструкцію теплообмінника, камера згоряння зроблена з високою тепловою ефективністю і компактністю. Для тих, хто замінює старі неефективні котли, але залишає систему радіаторів, можуть встановити «Рубін Люкс» і «Рубін Плюс» потужністю від 8 до 24 кВт.Ето підлоговий варіант, котли енергонезалежні, що особливо важливо в умовах подачі електроенергії з перебоями.

При подорожчанні газу постає питання, а як зменшити споживання або зовсім відійти від газових поставок для котла. Якщо встановлений котел на газу, і річне споживання газу в межах 3000-4500 куб.м, то економним варіантом буде поставити паралельно піролізний котел з потужністю 50-80% від потужності газового котла. Це дозволить зменшити в 2-2,5 рази річне споживання газу та оплачувати газ за найнижчим тарифом (з 1 травня 2014 року - 1,08 грн / куб.м). Чи не демонтований газовий котел дасть «свободу» власнику не бути прив'язаним до дров постійно.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 6931
Теплоізоляція