Чистий прибуток Danfoss A / S за 2012 рік збільшилася в 2 рази
Фото надане компанією Данфосс ТОВ
Були підведені фінансові підсумки роботи міжнародного концерну за минулий рік.

Чистий прибуток Danfoss A / S за 2012 рік збільшилася в 2 рази

У першому кварталі 2013 р. в Данії були підведені фінансові підсумки роботи міжнародного концерну Danfoss A / S за минулий рік. У 2012-му чистий прибуток компанії виріс в два рази в порівнянні з попереднім звітним періодом і склав 413 млн. доларів (1).

«Ми демонструємо високі результати третій рік поспіль. Danfoss в складних умовах світового ринку зміг зберегти мережу продажів і досягти зростання на таких стратегічно важливих ринках, як Росія, США і Китай, - коментує Нільс В. Крістіансен, президент і виконавчий директор Danfoss A / S. - Рушійною силою компанії залишаються кліматичні та енергетичні рішення, і ми будемо прагнути до зміцнення цієї позиції протягом найближчих років».

На підведенні підсумків керівництво данського концерну оголосило та інші фінансові дані. У 2012 році обсяг продажів склав 5 млрд. 964 млн. доларів. Приріст у порівнянні з минулим періодом, до вирахування податків і інших витрат - 17,5 млн. доларів. Вільний грошовий потік збільшився на 7% і склав 552 млн. доларів. Операційний прибуток (EBIT) дорівнювала 657 млн. доларів, що на 3% більше показника 2011 року (2).

Український підрозділ Danfoss A / S також підвело фінансові підсумки 2012 року і зробило свої прогнози на майбутній період. «2012 рік, не дивлячись на непросту економічну ситуацію в Україні, був для нас успішним. Будучи лідером на ринку, завжди не просто утримувати свої позиції, особливо в несприятливих економічних умовах. Тим не менш, ми зміцнили свої позиції на ринку в ключових напрямках, таких, як системи гідравлічного та електричного опалення та централізованого теплопостачання, - зазначив Андрій Берестяни, директор з продажу та маркетингу «Данфосс ТОВ». - У 2013 році ми очікуємо пожвавлення на українському ринку, зокрема, в сегменті будівництва комерційної нерухомості, а цілі для зростання продажів для себе визначили на рівні від 5 до 20% залежно від напрямків бізнесу».

1. По курсу: 1 датська крона = 0,17538 долара.
2. З урахуванням виключення доходів від продажу активів на суму 101 млн. доларів в 2011 році.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 5924
Aquatherm Kyiv 2024