Вартість вторинних термопластів виросте в Європі

Вартість вторинних стандартних термопластів в Європі продовжила рости. Непрозорий rПЕВД подорожчав на 20 євро, прозорий поліетилен виріс в ціні на 30 євро. Через несезону в будівельній галузі попит на rПЕНД був невисоким. Незважаючи на це виробники вторинного видувного і литтєвого поліетилену змогли провести підвищення вартості на 10 євро в нижньому ціновому діапазоні. Реціклат поліпропілену подорожчав на 40 євро, rПС - на 20 євро.

Ціни на більшість вторинних інженерних пластмас залишалися стабільними. Зміна вартості спостерігалося для rАБС у верхньому ціновому діапазоні і для деяких марок rПА і rПК, ціна на які піднялася в середньому на 100 євро.

Зростаючий попит на первинні полімери вплинув на постачання матеріалу для переробки, через що відходів виробництва було недостатньо. Крім того, доступність вторинки обмежувалася тим, що велика кількість переробників закрило виробництва на різдвяні свята. Це значно скоротило наявність споживчих відходів.

Святкові дні в кінці грудня тимчасово стримували попит. Однак протягом другого тижня січня споживання вторинних полімерів, що продаються за більш розумною ціною, ніж первинні, знову було в повному розпалі. У центрі уваги у покупців був плівковий rПЕВД, rПП і rПС. У цьому місяці попит буде наростати за рахунок підготовки будівельного сезону, але виробники стурбовані тим, що через нестачу вихідного матеріалу терміни поставки вторинки замовникам будуть збільшені. Все це означає, що вартість вторинних стандартних термопластів буде рости.

http://plastinfo.ru/
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 4636
Aquatherm Kyiv 2024