Клапани запірні

Немає в наявності
Продавець: Шлях
Клапани запірні
Запірний клапан є під різновидом запірної арматури. Оскільки це замикаючий елемент, то він застосовується для повного перекриття прохідного перерізу і відповідно знаходиться в двох робочих станах: «відкрито» або «закрито». Широке застосування такий вид клапанів отримав у паро-і водопроводах. Завдяки своїй універсальності його застосовують в трубопроводах з різноманітних діапазоном робочих температур і тисків.
Сучасні запірні клапани високотехнологічні, але при цьому мають досить простою конструкцією і не потребують особливого технічному обслуговуванні. В основному їх виготовляють з чавуну, сталі, бронзи. Матеріал спеціально підбирають таким чином, щоб можна було працювати в агресивному середовищі. Залежно від конструкцій труб запірні клапани бувають: кутові (використовують на місці повороту трубопроводу), прохідні і прямоточні (призначені для вертикальних і горизонтальних ділянок).

Не дивлячись на всю свою простоту, запірний клапан має ряд переваг перед своїми «старшими братами». Це абсолютна працездатність в різних температурних умовах і в умовах перепаду робочого тиску. Далі - це простота експлуатації. І нарешті - невеликий хід крана для перекриття трубопроводу. Ще хотілося б акцентувати Вашу увагу на те, що дані клапани вельми довговічні. Це досягається завдяки тому, що конструкція клапана зроблена таким чином, що при відкритті або ж закриття крана не виникає тертя. Відповідно клапан буде надійно служити і не зношуватися.

Але також, слід і сказати про недоліки даного типу клапанів. По-перше це велике гідравлічний опір. Через це відбуваються втрати енергії і з'являється необхідність збільшувати нормативний тиск. Також, через опір, існують певні обмеження по припустимому значенню діаметру. І найголовніше, це наявність "мертвих" зон. Це зони, в яких накопичуються різний шлам і домішки, який надалі підсумку призводить до корозійних появам на місцях скупчення.

Тому запірні клапани найчастіше можна зустріти на трубопроводах з відносно невеликим діаметром, адже в іншому випадки необхідно буде ускладнювати конструкцію додатковими елементами і затрачати набагато більше зусиль для управління ним. Незважаючи на мінуси даної конструкції, всі його плюси, роблять запірний клапан незамінною частиною трубопроводу. Клапани (вентилі) запірні муфтові латунні (клапани) на номінальний тиск РN 1,0 і 1,6 МПа (10 і 16 кгс/см2), застосовувані на трубопроводах для води і пари.
Привід ручний від маховика
Тиск номінальний, PN 1,0 і 1,6 Мпа (10 і 16 кгс / см ²)
Матеріал: латунь ЛС59 1Л ГОСТ 17711
Технічні характеристики
Артикул54750
Оновлення: 14.06.2014
Додано: 14.06.2014
Ідентифікатор: 54750
Теплоізоляція