Котел твердопаливний тривалого горіння Stropuva 7-40 квт

Немає в наявності
Продавець: Тепла оселя
Котел твердопаливний тривалого горіння Stropuva 7-40 квт
Історія створення

У 2000 році у Вільнюсі (Литва) інженер Едмундас Штрупайтіс запатентував нову схемугоренія твердого палива і створений на її основі котел нового ПОКОЛІННЯ, ставшійлогіческім завершенням еволюції "класичних" твердопаливних котлів. У данномустройстве були втілені в життя ідеї енергонезалежності котла, високого ККД імаксімально можливого часу роботи на одній закладці палива.

Дана інноваційна схема горіння палива та конструкції котла в цілому захищена вНині вісьмома патентами та сертифікатами відповідності різних країн, включаяУкраіну.

У твердопаливний котел STROPUVA (Стропува) закладається великий обсяг палива, яке розпалюється і горить в поверхневому шарі, а не знизу, як в традиційних котлах.Наіболее економічні умови для згоряння дров або вугілля створюються завдяки тому, чтораспределітель повітря в процесі прогорання палива опускається вниз, до самих ніжніхслоев закладеного палива, а нагріті гази, віддаючи тепло внутрішніх стінок топки, піднімаються в димохід. Таким чином, котел оптимально і максимально економічнорасходует паливо, дозволяючи досягти високих показників ККД.

В процесі роботи котел підтримує задану температуру теплоносія, змінюючи подачувоздуха і інтенсивність горіння палива за допомогою біметалічного регулятора тягі.Ізбиточное тепло не виробляється, відповідно, не потрібно акумулююча ємність, димар потрібен лише від 4,5м, що скорочує початкові витрати.

Випускається дві лінійки котлів STROPUVA: дров'яна і універсальна (працює намилується вигляді твердого палива). Діапазон можливостей котлів / опалювальна площа: 7 кВт / 20-80м2, 10 кВт / 50-100м2, 20 кВт / 100-250м2, 40 кВт / 200-500м2. Для великих площ возможнаустановка декількох котлів каскадом.

економічність

Котли STROPUVA (Стропува) забезпечують середню тривалість горіння на одній закладкедров - 30 годин, вугілля - 5 діб. Настільки велика тривалість роботи на одній закладці палива-це економія не тільки коштів, але часу і сил, а також зручність і комфорт експлуатації будь-який час року.

Наприклад, котел потужністю 10 кВт на одній закладці дров (25кг) здатний обогреватьпомещеніе 100 кв.м. протягом 31 години, а на одній закладці вугілля (75кг) - протягом 5 суток.Котел на 40кВт здатний опалювати приміщення 400кв.м протягом цілих 6 діб. Для цього емупотребуется закладка 240кг кам'яного вугілля, кожен кілограм якого при згорянні дастпорядка 4,8 кВт / ч теплової енергії. Дані характеристики доведені многочісленнимітестамі і досвідом експлуатації більше 8 років.

Середня норма споживання дров, вугілля і будь-якого іншого твердого палива у котлів STROPUVAгораздо нижче в кількісному і грошовому вираженні, ніж у котлів на інших видах палива: зріджений газ, дизпаливо, електрика, а також котлів на твердому паливі другіхпроізводітелей.

енергонезалежність

Відсутність автоматизованих складних систем управління котлом STROPUVA і контроляпроцесса горіння через самого принципу роботи котла на чисто термостатичних свойствахметалла забезпечують:

- Для дров'яних котлів - повну енергонезалежність (що особливо актуально при нахожденіідома в зоні відсутності або проблем з подачею електроенергії),

- Для універсальних котлів - близько 15-20 Вт для вузла нагнітача повітря в топку.

Котли на дровах при роботі в системах опалення з природною циркуляцією води не требуютелектрічества взагалі. Вони з успіхом можуть застосовуватися всюди, де інші джерела енергіінедоступни або дороги. Причому, це відноситься і до обігріву приміщень, і до проізводствугорячей води.

Автономність і безпеку

Як відомо, істотними недоліками твердопаливних котлів є невозможностьработи в повністю автономному режимі і необхідність частої завантаження палива.

Котли STROPUVA позбавлені цих недоліків. В основі управління котла варто спеціальнийавтоматіческій клапан - регулятори тяги - що функціонує від термостатики і не требующійелектроенергіі. Це забезпечує абсолютно автономну роботу котла без будь-лібодополнітельних автоматичних, електронних та інших пристроїв.

На відміну від котлів на електриці, газі і дизпаливі, де завжди існує опасностьзамиканія електромережі, вибуху газу або дизпалива - котел STROPUVA абсолютно безопасенв принципі, там просто нема чому вибухати.

Проста конструкція і схема роботи котла зрозумілі будь-якому користувачеві з будь-яким уровнемобразованія, що виключає будь-яких складності в експлуатації.

надійність

Котел STROPUVA забезпечений заводською гарантією 5 років. Діють всі гарантійниеобязательства.

естетика

При досить великому розмірі котел STROPUVA має оригінальну, дуже ергономічнуюконструкцію, а це:

естетичний зовнішній вигляд - циліндрична форма, приємна забарвлення, мінімум внешніхторчащіх деталей,
компактність розміщення - вимагає дуже малого простору для установки іексплуатаціі,
мінімальне забруднення приміщення котельні.
У Литві, через дорожнечу енергоресурсів, велика кількість котлів STROPUVA малоймощності встановлено навіть в квартирах міських будинків!

На тлі інших котлів (в основному, звичайно, твердопаливних), що мають досить грубуюсложную конструкцію і громіздкий зовнішній вигляд з безліччю улов і стирчать деталей -Котел STROPUVA виглядає підтягнуто і елегантно. Це, в принципі, створює НОВУ ЕСТЕТІКУКОТЕЛЬНОЙ, яка може бути близька загальному стилю будинку.
Технічні характеристики
Артикул86410
БрендСтропува-Україна
Вага360 кг
Вага нетто390 кг
Умови постачання
Доставкадоставка по країні
Наявність на складіприсутній на складі
Оновлення: 04.09.2016
Додано: 04.09.2016
Ідентифікатор: 86410
Aquatherm Kyiv 2024