Новинки ОВЕН. Інформаційна програмована панель ОВЕН ІПП120

Новинки ОВЕН. Інформаційна програмована панель ОВЕН ІПП120

Компанія ОВЕН почала випуск інформаційної програмованої панелі ОВЕН ІПП120 для застосування в тяжких умовах експлуатації спільно з контролерами або модулями введення / виведення, підключеними через мережу RS-485.

ОВЕН ІПП120 - компактний пристрій з керуючою логікою, яке можна використовувати в якості панелі оператора з можливістю управління обладнанням та іншими нескладними технологічними процесами. Коли ОВЕН ІПП120 застосовується в якості панелі оператора, то за допомогою неї може здійснюватися висновок і редагування текстових і цифрових параметрів системи. Інформація відображається на РКІ: 2 × 16 символів.

Особливості ОВЕН ІПП120

Кріплення в отвір 22,5 мм
Прилад з легкістю встановлюється в посадочне місце світлосигнальної лампи. Прибираємо одну лампу з дверей або панелі - отримуємо пульт управління без свердління та вирізання.
Робота в мережі по протоколу Modbus RTU / ASCII в режимі Master / Slave
Стандартний інтерфейс і відкритий протокол дозволяють легко і швидко інтегрувати панель з різним обладнанням.

Конфігурація в середовищі OWEN Logic
Всі, хто вже знайомий з середовищем програмування OWEN Logic, з легкістю зможуть почати роботу з панеллю. Для тих, хто тільки починає своє знайомство, є велика кількість прикладів і відеоуроків.

Програмування внутрішньої керуючої логіки
Незважаючи на те, що даний пристрій позиціюється як панель, внутрішні ресурси дозволяють у повній мірі використовувати його для побудови різних алгоритмів, тобто ІПП120 - це по суті програмований реле без входів / виходів. Однак розширення функціоналу та підключення зовнішніх пристроїв можливо за допомогою модулів введення / виведення по мережі RS-485.

Не вимагає живлення при програмуванні через USB
Для завантаження та первинної налагодження алгоритму досить кабелю microUSB, підключеного до ноутбука або ПК.

Годинник реального часу
Наявність годин реального часу дає можливість побудови логіки, яка залежить від днів тижня або часу доби.

РК екран 2 × 16 символів, 6 механічних кнопок
Висновок інформації не обмежується одним екраном. Використовуючи середу програмування, можна запрограмувати велика кількість екранів з різноманітною інформацією як на читання, так і з можливістю редагування, а за допомогою кнопок здійснювати різні варіанти переходів по екранах.

Живлення = 9 ... 32 В
Розширений діапазон живлення дозволяє використовувати панель як в стаціонарних, так і в мобільних установках з живленням від бортової мережі.

Приклади використання ОВЕН ІПП120
До моменту виходу на ринок ІПП120 при вирішенні завдань, в яких потрібно висновок і редагування даних за допомогою екрану, як правило, використовувалися різні модифікації ПР200. Часто необхідно мати доступ до екрану приладу, який встановлений в шафі разом з іншим обладнанням, і не завжди є можливість оперативно отримати доступ до екрану для перегляду інформації або її зміни. Зараз необхідний функціонал можна запрограмувати в панелі і отримати доступ до змінних по протоколу Modbus, розмістивши панель на двері шафи.
В застосуваннях, де сигнали з датчиків і виконавчих механізмів рознесені на великі відстані по об'єкту, не завжди зручно прокладати довгі кабелі від приладу до виконавчих механізмів, в таких випадках можна пов'язати керуючу логіку з виконавчими механізмами через модулі розширення по інтерфейсу RS-485. У даному випадку, по-перше, можна згрупувати необхідні модулі поруч з датчиками і виконавчими механізмами, а до ІПП120 прокласти тільки канал зв'язку, по-друге, завдяки великому вибору модифікацій підібрати модулі як по типу сигналу, так і за кількістю необхідних каналів введення / виведення.
У першому випадку знижується витрата на кабельно-провідникову продукцію, збільшується стійкість і точність через зменшення довжини вимірювальних і управляючих з'єднань. У другому випадку знімається обмеження на кількість і тип використовуваних каналів, як це іноді відбувається в пристроях без можливості розширення точок введення-виведення.

Для більшості модулів введення-виведення ОВЕН створені шаблони і приклади проектів для середовища OWEN Logic, що знижує поріг входження і зменшує час на створення проекту.
Ще як приклад використання ІПП120 можна розглянути підключення до різних вимірювачів, регуляторів з чотирирозрядними семисегментними цифровими індикаторами, на таких індикаторах не завжди можна вивести зрозумілу для всіх інформацію про вимірювану або редагованої величиною.
У такому випадку на допомогу прийде ІПП120, з її допомогою можна зчитувати і записувати необхідну інформацію по інтерфейсу RS-485, виводячи необхідні параметри на екран. Шаблони для даної групи пристроїв також найближчим часом будуть доступні для завантаження.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8750
Ю
Примеры для ОВЕН ИПП120 и не только. https://www.youtube.com/playlist?list=PLTJJg6aLoOUoONimA7iLQR7qoubXAhuw_
23 груд. 2019 р., 17:27
ВідповістиПоскаржитися на СПАМ
Теплоізоляція