Компактний вимірювач струмової петлі

Компактний вимірювач струмової петлі

Компанія ОВЕН представляє прилад, що забезпечує вимір і візуалізацію значень параметрів технічних засобів АСУ ТП. ОВЕН ІТП-11 вимірює і показує значення уніфікованого сигналу 4...20 мА в абсолютних або відносних одиницях, не вимагає окремого джерела, живиться безпосередньо від сигналу 4...20 мА.
ОВЕН ІТП-11 застосовується в якості основного або додаткового засобу індикації в складі систем автоматичного управління технологічними процесами для візуального контролю вихідних сигналів датчиків, контрольно-вимірювальних приладів, контролерів, модулів виводу, що нормують перетворювачів, частотних перетворювачів та інших пристроїв з вихідним сигналом 4...20 мА.

Характеристики та можливості ОВЕН ІТП-11

Особливості ОВЕН ІТП-11:
• двопровідна схема підключення. Прилад включається в розрив ланцюга 4...20 мА, при цьому його живлення здійснюється від вимірюваного сигналу;
• яскравий світлодіодний індикатор червоного або зеленого світіння. Реалізовано два виконання приладу з різним кольором індикації, завдяки чому у користувача з'являються більш широкі можливості для реалізації групової індикації та поліпшення наочності складних мнемосхем;
• можливість масштабування виміряного сигналу в заданому користувачем діапазоні від -999 до 9999 одиниць з використанням десяткового дробу в 3-му, 2-му, 1-му або 0-му розряді;
• можливість обчислення квадратного кореня з виміряного значення. Наявність такої функції дозволяє, наприклад, розрахувати витрати;
• наявність функції демпфірування вхідного сигналу, що забезпечується налаштованим цифровим фільтром. За рахунок фільтрації відбувається згладжування вхідного сигналу, що мінімізує вплив шумів і підвищує якість вимірювань;
• можливість захисту паролем. Доступ до налаштувань можливий лише після введення пароля, що запобігає несанкціоновані дії з приладом.

ІТП-11 є засобом вимірювання, межа основної зведеної похибки обчислень становить ± (0,2% + N), де N - це значення одиниці молодшого розряду, виражене в процентному співвідношенні від повного діапазону вимірювань (залежить від вибору положення десяткового дробу).
Прилад вимірює і відображає значення вхідного сигналу постійного струму в межах від 3,8 до 22,5 мА. При цьому нормальне функціонування пристрою зберігається в діапазоні від 3,2 до 25 мА постійного струму. При виході значень вимірюваного сигналу за рамки робочого діапазону прилад сигналізує про аварію.
Після подачі живлення на прилад час встановлення робочого режиму не перевищує 15 хвилин. Після встановлення робочого режиму час опитування входу не перевищує секунди, а час встановлення показань - десяти секунд.
У 2015-му році була проведена модернізація ІТП-11 з метою підвищення стабільності яскравості світіння індикатора. У результаті падіння напруги на приладі зросла з 7,5 до 10 В. Тому при необхідності заміни старішої модифікації слід звернути увагу на напругу джерела живлення контуру.

Конструкція і дизайн ОВЕН ІТП-11

Прилади випускаються в компактних ергономічних корпусах.
ІТП-11 у корпусі щитового кріплення Щ9 має габарити сигнальної лампи і призначений для установки в стандартний отвір щита діаметром 22,5 мм.
ІТП-11 в корпусі Н3 зручно і надійно кріпиться на DIN-рейку, стіну або трубу (випуск у 2017 році).

Програмування та налаштування ОВЕН ІТП-11

Програмування та налаштування ОВЕН ІТП-11 здійснюється в ручному режимі за допомогою кнопок управління. Для цього після включення живлення необхідно перейти в режим програмування і встановити настройки на власний вибір.

Застосування ОВЕН ІТП-11

Оскільки вхідним сигналом для ІТП-11 є уніфікований сигнал 4...20 мА постійного струму, то застосування пристрою доцільно для контролю процесів у мережах, де обмін інформацією здійснюється по інтерфейсу «струмова петля» 4...20 мА.
Прилад сумісний із наступними типами пристроїв:
• датчики температури, тиску і рівня з виходом 4...20 мА;
• нормуючі перетворювачі;
• вимірювачі та вимірювачі-регулятори;
• програмовані реле і контролери;
• модулі виведення;
• керуючі і виконавчі блоки;
• частотні перетворювачі.

Прилад ІТП-11 зручний для побудови мнемосхем і систем візуалізації з великою кількістю діагностуємих параметрів у таких областях, як комунальне господарство (системи електро-, водо- і теплопостачання), а також у нафтогазовій галузі та виробничій сфері.
За рахунок того, що ІТП-11 зберігає працездатність у широкому температурному діапазоні - від мінус 40 до плюс 55 °С, прилад можна встановлювати в неопалюваних приміщеннях.

Детальніше про технічні характеристики приладу дивіться на сайті компанії...
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 8016
Aquatherm Kyiv 2024