Як буде змивати унітаз за новими євростандартами
Afonya
Унитаз

Як буде змивати унітаз за новими євростандартами

Новини з Євросоюзу. Базована в Брюсселі Єврокомісія має у своїх планах висунути на розгляд законопроект, що регулює кількість води, затрачуваної жителями Євросоюзу на змив в туалетах. Новий стандарт під кодовою назвою « змив » передбачає зменшити кількість води, що витрачається на один слив унітазного бачка, до п'яти літрів. Нова норма для пісуарів - один літр води.
Як повідомляє ВВС з посиланням на Times, дослідження, покликані виявити нові оптимальні норми витрати води, тривали кілька місяців. У результаті було витрачено близько 89 тисяч євро. За результатами досліджень було з'ясовано, що на кількість споживаної туалетними бачками води впливають два фактори - дизайн і обсяг самого сантехнічного резервуара і поведінку користувачів. Доповідь про це був представлений Європейською комісією на 122 сторінках. Дослідження проводилося в декількох країнах Євросоюзу, і автори доповіді дійшли висновку, що витрати води на змив в туалетах різних країн істотно відрізняються. Наприклад, рекордсменом за цим показником стала Британія - тільки в 2010 році жителі цієї країни використовували для очищення своїх унітазів кубічних метрів води. Друге місце зайняла Італія з показником кубометрів, третій - Німеччина, яка витратила 1,021 мільйон кубометрів води.
Автори доповіді з'ясували, що головною проблемою стала сантехнічна промисловість тієї чи іншої країни. Наприклад, британські виробники пропонують покупцям в основному бачки об'ємом 6 літрів, а старі норми в цій країні і зовсім припускали установку двенадцатілітрових зливних бачків. Ось і зливають британці в унітаз більше тридцяти відсотків всієї споживаної води. Цей показник в решті Європи тримається на позначці близько 25 %. Жителі Люксембурга витрачають у своїх туалетах 33 % всієї споживаної води, а самими економними виявилися фіни - всього 14 %.
Слід зазначити, що хоч голова Єврокомісії Ж.М.Баррозу і обіцяв не засмічувати голови європейців надлишковими бюрократичними рекомендаціями, доповідь про « евросмиве » з'явився через всього декілька тижнів після цієї обіцянки.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 562 35 XX XX +380 562 351 281
+380 562 35 XX XX +380 67 634 8603
+380 562 35 XX XX +380 562 351 281
Ідентифікатор: 6355
Aquatherm Kyiv 2024