Труби поліетиленові (технічні)

Немає в наявності
Продавець: EVCI PLASTIK
Труби поліетиленові (технічні)
Поліетиленові труби були винайдені ще в середині минулого століття англійськими інженерами і з тих пір активно впроваджуються в усі сфери життєдіяльності людини. Велику популярність ці вироби набули в Японії, оскільки при нестійкій сейсмічної обстановці, яка постійно спостерігається там, використання труби ПНД для водопостачання стало відмінним рішенням при влаштуванні систем водо - і газопостачання.

Виготовляються труби ПНД з поліетилену низького тиску, як і випливає з абревіатури. Поліетилен обробляється на молекулярному рівні тиском різного рівня, в результаті чого виходить поліетилен низького, середнього або високого тиску.

Незважаючи на те, що в процесі виготовлення поліетилен проходить однакові обробки, отриманий матеріал кардинально відрізняється один від одного. Крім назви ПОН, ці труби можуть називатися ПВП, що означає поліетилен з високою щільністю, європейська назва HDPE.

Крім цього, труби поліетиленові класифікуються по зовнішньому діаметру, по радіусу вигину. По тому, де використовуються — в житлових, громадських та промислових зонах.

Напірна труба для води ПНД випускається трьох видів ПЕ63, ПЕ80 і ПЕ100, кожен з яких має свою сферу застосування і відрізняється маркою поліетилену. ПЕ63 найчастіше використовується для захисту електрокабелю, іноді для облаштування каналізаційних систем.

Технічні характеристики ПНД труб

Основною характеристикою поліетиленових труб є їх висока пластичність, що виражається в лінійному розширенні до 7, 5 %, при збереженні всіх властивостей міцності і герметичності, що особливо актуально при їх використанні в районах з підвищеною сейсмічністю.

ПНД труби водопостачання, які мають діаметр 16-1600мм, можуть витримувати тиск від 4 до 20 бар. Якщо температура теплоносія не перевищує +65 градусів, то поліетиленові труби низького тиску можуть прослужити не менше 50 років.

На відміну від сталевих труб, поліетиленові не піддаються процесам корозії, що важливо при їх експлуатації в умовах підвищеної вологості, оскільки не вимагають додаткових витрат на захист. Пластик сам по собі не схильний до утворення на своїй поверхні грибків, цвілі та інших шкідливих мікроорганізмів.

Завдяки гладкій внутрішній поверхні на стінках таких труб не відбувається осідання твердих суспензій, наявних у будь-якій воді і, як наслідок – у трубах завжди чистий просвіт, що дозволяє воді проходити без перешкод з заданим тиском.

Труба пнд для холодного водопостачання може використовуватись без додаткового утеплення, так як прекрасно витримує негативну температуру -70градусов.

При замерзанні води в поліетиленових трубах, вони не рвуться, як сталеві або чавунні.
Використання труб ПНД не чинить шкідливого впливу на здоров'я людини, що доведено дозволом органів охорони здоров'я на застосування їх для питного водопроводу.

Стійкість до впливу кислотних, соляних і лужних розчинів дозволяє використовувати поліетиленові вироби у промислових трубопроводах. Малий питома вага і простота монтажу роблять можливим виробляти їх складання малими силами та людьми, які не мають високої кваліфікації.

Але поряд з позитивними характеристиками поліетиленові вироби для водопроводів мають такі недоліки, як погану переносимість ультрафіолетового випромінювання, під дією якого вони стають крихкими і просто руйнуються. Також до недоліків можна віднести неможливість використовувати труби ПНД для влаштування системи опалення.

Область застосування поліетиленових труб для водопостачання

Поліетиленові труби ПНД для водопостачання використовуються в таких сферах людської діяльності, як:

пристрій напірних і безнапірних систем водопроводу, каналізації, газопостачання
будівництво автодоріг у вигляді водопропусков під полотном дороги
в меліоративних конструкціях
при створенні технологічних трубопроводів на промислових підприємствах
при влаштуванні дренажних відкритих і закритих систем
у будівництві зливової каналізації
у вигляді захисту при прокладання електричних кабелів:
На закінчення хочеться сказати, що широку популярність поліетиленові труби отримали, в першу чергу, завдяки низькій вартості і легкому монтажу.
Технічні характеристики
Артикул86486
БрендEVCI PLASTIK
Умови постачання
Доставкабез доставки
Наявність на складіприсутній на складі
Оновлення: 21.09.2016
Додано: 21.09.2016
Ідентифікатор: 86486
Aquatherm Kyiv 2024