Кімнатна припливно-витяжна установка з рекуперацією тепла ВЕНТС МІКРА 150 Е

Немає в наявності
Продавець: Еліол
Кімнатна припливно-витяжна установка з рекуперацією тепла ВЕНТС МІКРА 150 Е
МІКРА 150 Е - кімнатна енергозберігаюча припливно-витяжна установка з функцією догріву повітря для оптимальної децентралізованої вентиляції соціальних і комерційних приміщень, квартир і приватних будинків. Ідеально підходить для організації простої і ефективної вентиляції в готових і реконструюються приміщеннях і не вимагає монтажу мережі повітропроводів.

Особливості:
- ефективна припливно-витяжна вентиляція окремих приміщень (кімнат)
- позисторних нагрівач потужністю 350 Вт із захистом від перегріву
- полістирольний пластинчастий теплообмінник протиточного типу з ефективністю рекуперації 82-92%
- ЄС вентилятори з низьким енергоспоживанням (від 9 до 40 Вт)
- інтегрована автоматика з 3-ма режимами роботи (від 60 до 150 м3 / ч)
- безшумна робота (30-38 дБA)
- очищення повітря за допомогою двох вбудованих фільтрів G4
- простий монтаж
- компактні розміри.

Корпус.
Корпус виконаний з металу із спеціальним полімерним покриттям і декором з дзеркальної нержавіючої сталі. Тепло-та звукоізоляція установки виконана з шару спіненого синтетичного каучуку товщиною 10 мм. Сучасний дизайн установки дозволяє гармонійно вписати її в будь-який інтер'єр приміщень. Лицьова панель легко відкривається для обслуговування установки (наприклад, для очищення або заміни фільтрів) і оснащена захисним датчиком відкриття (відкриття панелі при працюючій установці призводить до її знеструмлення). Подача зовнішнього повітря в установку і викид відпрацьованого повітря з приміщення здійснюються через два канали діаметром 125 мм.

Фільтрація повітря.
Очищення припливного і витяжного повітря здійснюється через два вбудованих фільтра із ступенем очищення G4. Фільтри забезпечують подачу свіжого повітря, очищеного від пилу, комах і служать захистом елементів установки від засмічення.

Приплив і витяжка повітря.
Для подачі та відведення повітря застосовуються високоефективні ЄС двигуни із зовнішнім ротором і робочим колесом з загнутими вперед лопатками. Двигуни вентиляторів обладнані вбудованою теплової захистом від перегріву і кульковими підшипниками для більшого терміну експлуатації. Завдяки застосуванню ЄС технологій кімнатна установка відрізняється низьким енергоспоживанням і надійною роботою.

Піддон для збору конденсату.
При роботі теплообмінника можливе утворення конденсату, який збирається в спеціальному піддоні. При заповненні піддону конденсатом установка автоматично відключається, про що сигналізує світловий індикатор на панелі управління. Для продовження роботи установки необхідно злити конденсат з піддону і повторно включити установку.

Принцип роботи.
Поступає з вулиці холодне повітря проходить через фільтр і рекуператор і подається в приміщення за допомогою припливного відцентрового вентилятора. Тепла забруднене повітря з приміщення проходить через фільтр і рекуператор і викидається через стіну на вулицю за допомогою витяжного відцентрового вентилятора. У рекуператорі відбувається обмін теплової енергії теплого забрудненого повітря, що надходить з кімнати, і чистого холодного повітря, що надходить з вулиці. Цей обмін веде до зменшення втрат теплової енергії та зниження витрат на обігрів приміщень в холодний період року. Потоки припливного і витяжного повітря не змішуються, завдяки чому виключається передача одним потоком іншому забруднень, запахів і мікробів.

Рекуператор.
В установці використовується високотехнологічний пластинчастий рекуператор протиточного типу з полістиролу з ефективністю рекуперації 82-92%. У зимовий час рекуператор використовує тепло видаленого повітря для нагріву припливного, тим самим знижуючи навантаження на систему опалення. У літній час, навпаки охолоджує припливне повітря більш холодним витяжним. Таким чином, установка МІКРА 150 Е знижує навантаження на системи опалення та кондиціонування, чим значно економить кошти.

Нагрівач.
Для догріву повітря до комфортної температури в установці застосовується напівпровідниковий позисторних нагрівач, що володіє рядом переваг в порівнянні з традиційними трубчастими електронагрівачами: підтримання розрахункової температури в поєднанні з економічністю, пожаробезопасностью (не перегрівається), екологічністю, саморегулювання, висока електропрочность, висока питома потужність, низький рівень інфрачервоного випромінювання, простота і надійність експлуатації. Причому ККД нагрівача підвищується з збільшенням продуктивності повітряного потоку, що проходить через нього, і досягає 90-95%.

Захист від обмерзання.
Припливно-витяжна установка МІКРА 150 Е комплектується вбудованою системою захисту від обмерзання. У процесі роботи рекуператора в холодний період року відбувається передача тепла від теплого витяжного до холодного припливного повітря. При цьому в рекуператорі в процесі охолодження витяжного повітря може утворюватися конденсат, який збирається в спеціальному піддоні. При низьких температурах зовнішнього повітря конденсат може замерзати всередині рекуператора. Щоб уникнути цього процесу застосовується електронна система захисту. При зниженні температури витяжного повітря на виході з рекуператора нижче порогового значення припливний вентилятор зупиняється. Тепла витяжної повітря прогріває рекуператор, і температура витяжного повітря на виході з нього підвищується. Після цього припливний вентилятор знову включається, і установка продовжує роботу в звичайному режимі.

Управління та режими роботи.
Установка обладнана панеллю керування. У комплект постачання входить дистанційний пульт управління.

Система автоматики підтримує 3 режими роботи:
- 1 швидкість - робота установки з продуктивністю 60 м3 / год і можливістю догріву повітря.
- 2 швидкість - робота установки з продуктивністю 105 м3 / год і можливістю догріву повітря.
- 3 швидкість - робота установки з продуктивністю 150 м3 / год і можливістю догріву повітря.

Також доступні наступні функції:
- додатковий підігрів припливного повітря
- таймер включення максимальної швидкості на 20-60 хв
- налаштування швидкості вентиляторів
- налаштування тижневого розклад роботи установки
- індикація необхідності заміни фільтрів і аварій.

Приклад організації системи вентиляції.
У приміщенні, що вимагає вентиляції, встановлюється одна або декілька установок МІКРА 150 Е. Одна установка здатна забезпечити ефективну вентиляцію в приміщенні площею до 60 м2. Система вентиляції із застосуванням припливно-витяжної установки МІКРА 150 Е забезпечує безперервний повітрообмін в приміщенні, взимку зберігаючи тепло, а влітку - прохолоду.

Припливно-витяжна установка МІКРА 150 Е монтується на фасадну стіну всередині приміщення. Товщина стіни повинна бути не менше 100 мм. На початку монтажу, за допомогою картонного кондуктора, який входить в комплект поставки, на стіні розмічаються отвори для повітропроводів. Після висвердлювання отворів картонний кондуктор кріпиться до стіни за допомогою дюбелів і шурупів.
В отвори вставляються пластикові повітроводи. Кондуктор фіксує повітроводи в потрібному положенні для збігу осей патрубків і повітропроводів. Із зовнішнього боку стіни монтується подвійний металевий ковпак, який захищає установку від попадання води і сторонніх предметів. Після того, як повітроводи зафіксовані в потрібному положенні ковпаком і кондуктором, щілини між повітроводами і стіною заповнюються монтажною піною (для цього в кондуктора передбачені спеціальні вирізи). Коли піна затвердіє, кондуктор знімається, а надлишки повітроводів і піни зрізаються до рівня поверхні стіни. Для монтажу корпусу установки необхідно відкрити декоративну панель і вийняти рекуператор. Корпус установки монтується патрубками в пластикові повітряні канали і фіксується до стіни за допомогою дюбелів і шурупів.

Установка поставляється з підключеним кабелем живлення і євровилкою. При необхідності, установка може бути підключена до загальної мережі живлення через клемні висновки. Для цього необхідно від'єднати кабель живлення від клемної коробки і підключити заздалегідь виведені дроти живлення. Після завершення монтажу корпусу і електричного підключення необхідно встановити назад рекуператор і закрити лицьову панель. Установка готова до роботи.

Технічні характеристики.
Напруга живлення: 230 В / 50 Гц
Максимальна потужність вентиляторів: 9-16-40 Вт
Потужність нагрівача: 350 Вт
Максимальний струм установки з функцією нагріву: 1,68 А
Продуктивність: 60-105-150 м3/год
Частота обертання: об/хв
Рівень звукового тиску: 30-35-38 дБ
Ефективність рекуперації: 92-87-82 %
Максимальна температура переміщуваного повітря: -25... +50 0C
Діаметр патрубків: 125 мм
Товщина теплоізоляції: 10 мм
Маса: 20кг
Технічні характеристики
Артикул37443
Вага нетто20 кг
Умови постачання
Доставкадоставка по країні
Наявність на складіприсутній на складі
Оновлення: 11.07.2017
Ідентифікатор: 37443
Aquatherm Kyiv 2024