Вимірювання товщини металу при односторонньому доступі

Немає в наявності
Вимірювання товщини металу при односторонньому доступі
Ультразвукові товщиноміри призначені для вимірювання товщини виробів з конструкційних металевих сплавів, при односторонньому доступі до них, а також для вимірювання швидкості поширення ультразвукових коливань у металах при відомій толщине.С збільшенням темпів розвитку промисловості України і країн СНД стає актуальним питання контролю якості продукції при її виробництві і експлуатації. Для контролю товщини виробів широко використовується метод ультразвукової товщинометрії.

Принцип роботи:

Принцип роботи приладів заснований на ультразвуковому імпульсному ехо-метод вимірювання, який використовує властивості ультразвукових коливань відбиватися від межі розділу середовищ з різними акустичними опорами.

Передавальна пьезопластина п'єзоелектричного перетворювача (ПЕП) роздільно-суміщеного типу випромінює імпульс УЗК через лінію затримки (призму) в напрямку зовнішньої поверхні виробу, товщину якого потрібно виміряти. Імпульс УЗК поширюється у виробі до протилежної поверхні, відбивається від неї, поширюється у зворотному напрямку і, пройшовши лінію затримки (призму), приймається приймальною пьезопластиной. У толщиномере автоматично проводиться вимір часу пробігу між протилежними поверхнями стінки деталі, яка прямо пропорційна товщині стінки і обернено пропорційно швидкості звуку в матеріалі контрольованого виробу. Час поширення УЗК від однієї поверхні виробу до інший і назад пов'язано з товщиною вироби залежністю:

d=c·t/2,

де d - товщина контрольованого виробу
с - швидкість поширення УЗК в матеріалі виробу
t - час поширення УЗК від однієї поверхні виробу до іншого і назад.

Електронний блок виробляє формування високовольтного зондувального імпульсу для порушення ПЕП, посилення сигналу з виходу ПЕП, формування та вимірювання часового інтервалу, відповідного часу поширення УЗК від однієї грані виробу до іншого, математичну обробку отриманої вимірювальної інформації, зберігання змінних і проміжних результатів вимірювань, управління режимами роботи приладу та індикацію результатів вимірювання безпосередньо в одиницях товщини.
Технічні характеристики
Артикул38414
Вага1 кг
Вага нетто1 кг
Умови постачання
Доставкадоставка по регіону
Наявність на складіприсутній на складі
Оновлення: 06.05.2016
Ідентифікатор: 38414
Aquatherm Kyiv 2024