Кабмін уповноважений встановлювати граничний рівень тарифів на житлово-комунальні послуги - постанова

Кабмін уповноважений встановлювати граничний рівень тарифів на житлово-комунальні послуги - постанова

Кабінет міністрів України уповноважений встановлювати граничний рівень тарифів на житлово-комунальні послуги.
Про це йдеться в постанові Кабміну №1267 від 24 жовтня «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 10 липня 2006 р. №955 і від 12 липня 2006 р. №959», розмішеній на сайті Верховної Ради України.
Згідно з документом, Міністерству з питань житлово-комунального господарства доручено розробити проект закону про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», передбачивши в ньому повноваження Кабміну на встановлення граничних рівнів тарифів на житлово-комунальні послуги.
Зокрема, в змінах передбачено ввести для підприємств двохставкові тарифи на теплову енергію.
До запланованої собівартості теплової енергії включаються прямі матеріальні витрати, прямі витрати з оплати праці, інші прямі витрати, змінні загальновиробничі і постійні розподілені загальновиробничі витрати і нерозподілені постійні загальновиробничі витрати. Адміністративні витрати включаться в тарифи в розмірі, що не перевищує 5% запланованої виробничої собівартості. Темпи адмінвидатків не повинні перевищувати певного рівня інфляції.
Витрати з капітальних вкладень і забезпечення прибутковості інвестованого капіталу включаються в тарифи на термін не менше 5 років у сумі, що не перевищує 20% загального обсягу витрат.
Рівень рентабельності формується з урахуванням необхідності сплати податку на прибуток підприємств і напряму частини одержаного прибутку на технічне переоснащення підприємств, однак він не повинен перевищувати в цілому по підприємству 12%.
З метою здійснення підприємством заходів з ресурсо- і енергозбереження може бути застосований метод регулювання тарифів шляхом встановлення їх граничного рівня.
Встановлення граничного рівня тарифу здійснюється на певний термін, впродовж якого підприємство може одержувати додатковий прибуток за рахунок зменшення витрат до рівня, нижче запланованого в результаті проведення заходів щодо ресурсозберігання.
Для використання цього методу необхідними умовами є: наявність аудиторського висновку і затвердженої програми розвитку системи теплопостачання на період дії граничних тарифів.
УНІАН
Идентификатор: 2578
Теплоізоляція