Daikin починає будівництво заводу з виробництва теплових наносів у Польщі
Фото: Daikin
Настінний тепловий насос Daikin Altherma 3, дизайн якого у 2008 році отримав RedDot Award Winner.

Daikin починає будівництво заводу з виробництва теплових наносів у Польщі

Daikin Industries, світовий виробник кондиціонерів, планує побудувати в Польщі завод з виробництва теплових, щоби задовольнити зростаючий попит у Європі. Про це повідомили в пресцентрі компанії.

Daikin позиціонує Європу як найважливіший регіон для розширення свого бізнесу опалення тепловими насосами. За даними компанії, за останнє десятиліття європейський ринок теплових насосів зростав у середньому на 10% щорічно, досягнувши продажів у 1 мільйон одиниць у 2021 році.

Політика Європейської зеленої угоди, яка спрямована на усунення викидів парникових газів до 2050 року, ще більше прискорила використання. Цю тенденцію також посилить проєкт REPowerEU, який є пропозицією Європейської комісії припинити залежність від російського викопного палива до 2030 року. За даними Європейської асоціації теплових насосів, до 2026 року в ЄС необхідно становити близько 20 млн теплових насосів та майже 60 млн до 2030 року для досягнення цілей RepowerEU.

Інвестиції в новий завод складуть 300 млн євро. Його планують розмістити в індустріальному парку Ксаверув у провінції Лодзь, Польща. Він розташований у центрі країни. Це, на думку Daikin, має забезпечити легкий доступ до всього європейського ринку та полегшити закупівлю запчастин.

Запуск заводу з виробництва теплових наносів анонсовано на липень 2024 року. Daikin також має виробничі потужності в Бельгії, Німеччині та Чехії.
Идентификатор: 9483
Теплоізоляція