Урядовий комітет підтримує створення Міжвідомчої ради з питань поліпшення житлових умов громадян

Урядовий комітет підтримує створення Міжвідомчої ради з питань поліпшення житлових умов громадян

Урядовий комітет з питань регіональної політики, будівництва і житлово-комунального господарства підтримує створення Міжвідомчої ради з питань поліпшення житлових умов громадян України.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив віце-прем`єр-міністр України Володимир РИБАК в ході розгляду проекту постанови Кабміну «Про створення Міжвідомчої ради з питань поліпшення житлових умов громадян України» на засіданні комітету.
За словами міністра житлово-комунального господарства Олександра ПОПОВА, створення ради покликане залучити до вирішення проблем будівництва соціального житла і реконструкції застарілого житлового фонду не тільки державу, а й усі зацікавлені сторони.
Він зазначив, що проект постанови узгоджений з усіма відомствами, які причетні до його подальшого виконання.
У раду, зокрема, увійдуть представники Міністерства ЖКГ, Міністерства регіонального розвитку і будівництва, Міністерства фінансів. Очолить раду член Кабінету міністрів.
В ході обговорення проекту представник Міністерства фінансів зазначив, що в проекті постанови не враховані структура комісії, представництво міністерств, кількість членів ради.
При цьому Мінфін виступає проти того, щоб наділити раду правом вирішувати фінансові питання і займатися відбором підприємств для виконання робіт. На думку представника міністерства, рада повинна займатися виключно організаційною роботою.
УНІАН
Идентификатор: 2207
Aquatherm Kyiv 2024