Уряд створить спеціальні групи з роз`ясненню громадянам прав на отримання субсидій

Уряд створить спеціальні групи з роз`ясненню громадянам прав на отримання субсидій

УНІАН. Уряд створить спеціальні групи з роз`яснення громадянам прав на отримання субсидій для компенсації зростання вартості житлово-комунальних послуг.
Як передає кореспондент УНІАН, про це прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ повідомив сьогодні під час засідання уряду.
`Ми багато зробили з цього питання, оскільки у нас була мета - як виправити ситуацію з підвищення тарифів нашими попередниками`, - сказав В.ЯНУКОВИЧ.
Прем`єр-міністр нагадав, що в бюджеті на 2007 рік на субсидування підвищення житлово-комунальних тарифів передбачено 5,354 млрд. грн. `Вже в січні почали виплачувати субсидії, але не всі громадяни знають, як працює цей механізм. Дуже багато надходить скарг від людей за фактами різної бюрократичної тяганини`, - додав він.
В.ЯНУКОВИЧ відзначив, що спеціальні групи виїжджатимуть у регіони для перевірки ситуації з виплати субсидій і одночасно роз`яснюватимуть людям, як швидко одержати субсидії.
Прем`єр-міністр наголосив, що в 2007 році на отримання субсидій претендує 1,5 млн. громадян проти 643 тисяч сімей в 2006 році. `Заходів вжито, але їх потрібно довести до кінця і потрібно простежити, щоб вони дійшли до людей`, - наголосив прем`єр-міністр.
Він також вважає, що спеціальні роз`яснювальні групи повинні не тільки вивчити проблему, а й внести пропозиції з удосконалення механізмів виплати субсидій.
Идентификатор: 589
Aquatherm Kyiv 2024