Мінпромполітики: Відбулась презентація автоматизованої станції очищення виробничих стоків

Мінпромполітики: Відбулась презентація автоматизованої станції очищення виробничих стоків

Державна науково-виробнича корпорація `Київський інститут автоматики` (ДНВК `КІА`), що входить до сфери діяльності Міністерства промислової політики України, разом з Інститутом біоорганічної хімії і нафтохімії Національної Академії Наук України на базі одного з гірничозбагачувальних комбінатів Дніпропетровщини провели презентацію автоматизованої станції очищення виробничих стоків власної розробки.

Слід зазначити, що комбінат щороку здійснював викид у каналізаційну мережу міста більш ніж 2000м³ виробничих неочищених стоків, а це призводило до виплати багатомільйонних штрафів. Після вводу в експлуатацію станції очищені стоки включені до системи оборотного водопостачання. До переваг такої станції можна віднести фізико-хімічний метод очищення, який дозволяє скоротити витрати на електроенергію, пов`язані з аеруванням, підвищити якість очищення, зменшити розміри станції у декілька разів і знизити капітальні витрати в порівнянні з біологічним методом.

Ще однією особливістю станції є те, що в її реалізації використане повністю вітчизняне устаткування та реагенти. Крім того, наявність двох паралельних ліній очищення (робочої і резервної) дозволяє організувати роботу з підключення і відключенню будь-якого обладнання, а модульність конструкції легко змінює її продуктивність. Використання мікропроцесорної системи керування скорочує експлуатаційні витрати.

Вартість устаткування залежить від продуктивності станції і кількості модульного устаткування, що уточнюється під час обстеження виробництва. Наразі проводяться переговори щодо реалізації проекту на українських підприємствах харчової промисловості та житлово-комунального господарства.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4298
Теплоізоляція