Херсонська ОДА проситиме уряд виділити 30 млн. грн. на реконструкцію енергомереж Арабатської Стрілки

Херсонська ОДА проситиме уряд виділити 30 млн. грн. на реконструкцію енергомереж Арабатської Стрілки

Херсонська обласна державна адміністрація направить до Кабінету Міністрів України звернення щодо виділення 30 млн. грн.. на реконструкцію енергомереж Арабатської Стрілки не в 2011 році, як передбачалося, а вже в поточному році.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав голова ОДА Борис СІЛЕНКОВ під час наради з розвитку рекреаційно-курортних зон та проекту "Арабат" у с. Щасливцеве Генічеського району.
За словами губернатора, таке рішення викликане тим, що в останні роки Арабатська Стрілка привабила інвесторів та почала стрімко розбудовуватися, що призвело до вичерпання можливостей її енергетичної інфраструктури.
Також Б.СІЛЕНКОВ запропонував забудовникам Арабатської Стрілки об`єднатися та створити раду директорів, яка допоможе спростити їх взаємодію із владою та скоригувати дії у відповідності з генеральними планами забудови території.
«Зараз по проекту “Арабат” працює 18 потужних компаній з України та з-за закордону. Ми пропонуємо їм об`єднатися, створити раду директорів, яка коригуватиме дії у відповідності з генеральними планами забудови території та допоможе зменшити фінансове навантаження на інвесторів. Створена асоціація (рада директорів) зможе виступити в ролі єдиного замовника. І це буде зовсім інша ціна за потужності, які ви (керівники інвестпроектів - УНІАН) отримуєте під проекти від НАЕК "Укренерго", - сказав Б.СІЛЕНКОВ.
Він також повідомив, що облдержадміністрація підготує пакет документів, в яких фахово обґрунтує юридичну та правову основу створення такого об`єднання інвесторів. Поки що координатором таких дій виступає управління капітального будівництва ОДА.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2973
Aquatherm Kyiv 2024