Жителі міста Білгород-Дністровський через боргів водоканалу залишилися без водопостачання

Жителі міста Білгород-Дністровський через боргів водоканалу залишилися без водопостачання

Жителі багатьох міських вулиць райцентру Білгород-Дністровський Одеської області з початку цього тижня практично залишилися без води через припинення енергопостачання насосних станцій артезіанських свердловин, які забезпечують міські квартали питною водою.
Як повідомив в інтерв`ю УНІАН керівник комунального підприємства «Білгород-Дністровськводоканал» Олександр ДУКАЧ, «подача електроенергії припинена керівництвом району електромереж ВАТ «Одесаобленерго» без попередження, що привело до короткочасного «викиду хлору в приміщення одного з водопідйомів, причому співробітниця, що знаходилася там, навіть не встигла надіти протигаз».
Такі жорсткі кроки керівництва місцевого РЕС «Одесаобленерго», зазначив О.ДУКАЧ, спрямовані на «вибивання» з «Білгород-Дністровськводоканалу» заборгованості з оплати за електроенергію, що на сьогодні становить 178 тис. грн.
Згідно з угодою, борги, що утворилися за енергопостачання, необхідно погашати протягом 5 днів. Проте водопостачальне підприємство не змогло виконати цей договірний пункт через величезні борги населення перед «Білгород-Дністровськводоканалом».
«Станом на 15 квітня місцеві споживачі заборгували нам близько 3 млн. грн., уточнив О.ДУКАЧ, - зокрема 2,1 млн. грн. заборгувало нашому підприємству населення райцентру».
Внаслідок цього, підсумував керівник КП «Білгород-Дністровськводоканал», у нашого підприємства також виникла заборгованість за податковими зобов`язаннями в обсязі 1,2 млн. грн., у зв`язку з чим можуть бути заарештовані рахунки і кошти, що надходять на рахунки підприємства.
УНІАН
Идентификатор: 2892
Aquatherm Kyiv 2024