На будівництво другої нитки головного київського каналізаційного колектора передбачено 120 млн. грн

На будівництво другої нитки головного київського каналізаційного колектора передбачено 120 млн. грн

На будівництво дублюючої нитки головного колектора цього року Програмою соціально-економічного розвитку Києва передбачено 120 млн. грн.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за даними Головного управління комунального господарства, введення об’єкту в експлуатацію заплановано на грудень 2010 року.
Як зазначили у прес-службі, спорудження другої нитки головного міського каналізаційного колектора дасть змогу провести ремонтно-відновлювальні роботи на збудованій і нині діючій першій нитці колектора та забезпечить надійне відведення стоків всієї правобережної частини міста. Зараз головний міський колектор збирає стічні води басейнів каналізування самопливних колекторів міжрайонного значення: Глибочицького, Хрещатицького і Кловського. Окрім того, до головного міського колектору підключені напірні колектори Новоподільської КНС міжрайонного значення.
*** Будівництво колектора, довжина якого 9,7 км, розпочато у 1994 році і включено до переліку невідкладних природоохоронних заходів Національної програми екологічного оздоровлення басейну Дніпра. Процес спорудження колектора був тимчасово призупинений у зв’язку з відсутністю належного фінансування, проте у 2006 році, за ініціативи Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, відкориговано проектно-кошторисну документацію та пришвидшено темпи будівництва. Кошторисну вартість опісля внесення коректив визначено у сумі 665,5 млн. грн. Виконано робіт на 132,2 млн. грн., тобто на 20%.
Будівництво здійснюється методом щитової проходки на глибині 70 - 90 м, паралельно до існуючого колектора від вул. Фрунзе до вул. Саперно-Слобідської.
УНІАН
Идентификатор: 2834
Aquatherm Kyiv 2024