Міністерство ЖКГ має намір створити робочу групу з розробки нормативної бази для проведення енергоаудиту

Міністерство ЖКГ має намір створити робочу групу з розробки нормативної бази для проведення енергоаудиту

Міністерство з питань житлово-комунального господарства України має намір створити робочу групу з розробки нормативної бази для проведення енергоаудиту.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі міністерства.
Як зазначається в повідомленні, рішення про створення робочої групи, до якої увійдуть незалежні енергоаудитори і представники міністерства, було ухвалене 11 березня на засіданні круглого столу на тему «Енергоаудит на підприємствах житлово-комунального господарства: шляхи впровадження і напрямки співпраці Мінжитлокомунгоспу з провідними енергоаудиторами».
Як зазначив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій КУЧЕРЕНКО, впровадження енергоефективних технологій є одним з пріоритетів роботи міністерства, а у зв`язку з подорожчанням енергоносіїв це питання має зайняти провідне місце серед національних пріоритетів. «На сьогоднішній день, на жаль, про енергоаудит лише говорять і немає чіткого плану дій з вирішення проблемних аспектів у цій сфері», - сказав міністр.
Учасники круглого столу відзначили необхідність розробки нормативних актів з проведення енергоаудиту, створення системи якості та визначення критеріїв вартості енергоаудиту.
Робоча група, яка буде створена міністерством, братиме участь в підготовці нормативних документів, розробці єдиного методологічного підходу до проведення енергетичних обстежень і визначення критеріїв вартості робіт.
Члени робочої групи також проведуть організаційні заходи щодо створення професійної Асоціації енергоаудиторів України.
Засідання робочої групи заплановане на 18 березня.
УНІАН
Идентификатор: 2833
Aquatherm Kyiv 2024