У Донецькій області майже в усіх висотних будинках системи протипожежного захисту перебувають у неробочому стані – МНС

У Донецькій області майже в усіх висотних будинках системи протипожежного захисту перебувають у неробочому стані – МНС

У Донецькій області в 99% висотних житлових будинків системи протипожежного захисту перебувають у неробочому стані.
Як повідомили УНІАН у Центрі пропаганди Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Донецькій області, інспектори МНС неабияк занепокоєні станом протипожежного захисту житлових будинків підвищеної поверховості в Донецьку, Маріуполі, Макіївці, Краматорську, Горлівці, Слов`янську, Авдіївці, Шахтарську та Костянтинівці. У Центрі уточнили, що в області експлуатують 184 житлових будинки підвищеної поверховості заввишки 26,5 м і вище.
Інспектори облуправління МНС також встановили, що в 92% будинків технічне обслуговування систем автоматичного протипожежного захисту не здійснюється, а в 99% будинків підвищеної поверховості та висотних будинків сигнали про спрацювання систем протипожежної автоматики не виведено на пульти об`єднаних диспетчерських служб.
Крім того, у незадовільному стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання будинків підвищеної поверховості. Зокрема, з 5,5 тис. пожежних кранів, якими обладнано такі будинки, функціонують тільки близько 40%.
У Центрі нагадали, що 2007 року у "висотках" з цієї причини відбулися 4 пожежі, а системи протипожежного захисту не спрацювали жодного разу.
У Центрі також констатували, що таке становище склалося внаслідок відсутності технічного обслуговування та здійснення планово-запобіжних ремонтів систем протипожежного захисту організаціями, які мають відповідну ліцензію.
Водночас в облуправлінні МНС наголосили, що за останні два роки на усунення зазначених вище хиб було виділено лише 500 тис. грн., що недостатньо для приведення в належний стан систем протипожежного захисту.
УНІАН
Идентификатор: 2832
Aquatherm Kyiv 2024