У Запорізькій обл. майже 2,5 тис. людей залишаються без тепла через борги теплопостачального підприємства

У Запорізькій обл. майже 2,5 тис. людей залишаються без тепла через борги теплопостачального підприємства

У м. Пологи Запорізької області 2 450 місцевих жителів із 26 лютого живуть без централізованого теплозабезпечення через борги місцевого теплопостачального підприємства за спожиту електроенергію.
Як повідомили УНІАН у Запорізькому теруправлінні МНС, "котельна мікрорайону "Пологи-5", яка 26 лютого була знеструмлена за борги за спожиту електроенергію досі не працює. В результаті без теплозабезпечення залишаються 26 багатоповерхових житлових будинків, у яких проживає 2 450 людей".
Друга знеструмлена 26 лютого за борги котельна м. Пологи, що забезпечує теплопостачання 33 житлових багатоповерхівок, 3 шкіл, 3 дитячих садків і залізничної лікарні, за даними МНС, відновила свою роботу.
"Підприємство повністю розрахувалося з боргами за спожиту електроенергію, тому енергопостачальна компанія відновила подачу електроенергії йому в повному обсязі", - повідомив заступник директора з енергозбуту ВАТ "Запоріжжяобленерго" Олександр ГРОМОВ, зазначивши, що енергопостачання другої котельної енергетики так само відновлять відразу ж після виконання теплопостачальниками передбачених законодавством процедур.
Довідка УНІАН. Згідно з чинним законодавством, енергопостачальна компанія має право постачати електроенергію споживачу-боржнику тільки в тому випадку, якщо такий споживач виконує графік погашення заборгованості минулих років і при цьому не має боргу по поточних платежах.
Як повідомляв УНІАН, 2 теплопостачальних підприємства м. Пологи 26 лютого було відключено від енергозабезпечення в зв`язку з тим, що їхнім керівництвом не виконувалася жодна з передбачених законодавством для енергопостачання боржників умов: одне, маючи заборгованість за минулі періоди в 44 тис. грн., не здійснювало платежів відповідно до узгодженого графіка, й накопичило 15 тис. грн. нової заборгованості, борг другого по поточних платежах взагалі досяг 48 тис. грн.
УНІАН
Идентификатор: 2812
Aquatherm Kyiv 2024