Луганська громада вимагає повернути «Луганськміськводоканал» у власність міста

Луганська громада вимагає повернути «Луганськміськводоканал» у власність міста

Сьогодні представники луганської громади пікетували сесію Луганської міської ради, вимагаючи повернути у власність міста підприємство «Луганськміськводоканал».
Як передає кореспондент УНІАН, за словами мітингувальників, у 2003 році при передачі «Луганськміськводоканалу» до складу обласного комунального підприємства «Луганськвода» мешканцям міста обіцяли модернізувати водопровідну мережу та обладнання, зберегти тарифи та безперебійно подавати воду, але жодна з обіцянок не виконана обласною радою.
Окрім того, зараз обласна рада вирішує питання про передачу у концесію обласного комунального підприємства «Луганськвода».
За словами одного з ініціаторів сьогоднішнього мітингу, помічника народного депутата України Оксани БІЛОЗІР Ігоря БРАЗОВСЬКОГО, 15 березня у Луганську відбудеться мітинг, присвячений Всесвітньому дню прав споживачів. Перед мітингом відбудуться збори громадян з питання проведення міського референдуму про повернення «Луганськміськводоканалу» у комунальну власність міста.
*** Обласне комунальне підприємство «Луганськвода» було створене в листопаді 2003 року шляхом об`єднання трьох підприємств — «Лугводопрому», «Облводоканалу», «Луганськміськводоканалу».
Як повідомляв УНІАН, наприкінці січня цього року Луганській області виникла загроза віяльного відключення електроенергії через несплати. Серед основних боржників – обласне комунальне підприємство «Луганськвода», яке в січні з 11,5 млн. грн. сплатило за спожиту електроенергію тільки 1,1 млн. грн., або 9,6%.
Водночас «Компанія «Луганськвода» ініціює підвищення з квітня тарифів на воду і водовідведення для населення на 87,14%, або на 1 грн. 83 коп. – до 3 грн. 93 коп. за 1 куб. м і на 100%, або на 1 грн. 35 коп. – до 2,7 грн. за 1 куб. м, відповідно.
12 жовтня 2007 року за рішенням Луганської облради було оголошено про проведення конкурсу на передачу комплексу ОКП «Луганськвода» в концесію.
УНІАН
Идентификатор: 2810
Aquatherm Kyiv 2024