Міністерство ЖКГ називає ситуацію з проходженням опалювального сезону стабільною

Міністерство ЖКГ називає ситуацію з проходженням опалювального сезону стабільною

Міністерство з питань житлово-комунального господарства України називає ситуацію з проходженням нинішнього опалювального сезону стабільною.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив перший заступник міністра із питань житлово-комунального господарства України Орест ЛОТОЦЬКИЙ на брифінгу після селекторної наради, присвяченої проходженню опалювального сезону.
За його словами, якщо взяти статистику, то принципово проходження нинішнього опалювального сезону нічим не відрізняється від торішнього. «Ті ж самі проблеми, ті ж самі питання, які виникають. Це невеликі аварії, які ліквідовуються. Ніяких серйозних катаклізмів поки що, на щастя, не сталося», - сказав він.
О.ЛОТОЦЬКИЙ підкреслив, що аварії, які виникли в Первомайську (Харківська обл.) і Херсоні, локалізовано.
«Ситуація стабільна. Більш організовано сьогодні реагує влада й більш оперативно приймаються рішення, щоб ліквідувати наслідки аварійних ситуацій», - додав він.
За даними Міністерства ЖКГ, за період новорічних свят в Україні виникло декілька аварійних ситуацій, внаслідок чого без опалення залишилися житлові будинки й об`єкти соціальної сфери в Свердловську, Алчевську, Красному Лучі, Брянці (Луганської області), Сніжному (Донецької області), Первомайську (Харківської області), Херсоні й Каховці (Херсонської області).
Крім того, через прорив магістральних трубопроводів холодного водопостачання без питної води опинилися 23 багатоквартирні будинки в Бердянську (Запорізька обл.), 10 житлових будинків і 2 дошкільні заклади в Жовтих Водах (Дніпропетровської обл.) і 3 житлові будинки в Брянці (Луганської обл.). Загалом по Україні без опалення залишалося 258 житлових будинків, 7 дитсадків і 7 шкіл, повідомив О.ЛОТОЦЬКИЙ.
УНІАН
Идентификатор: 2703
Aquatherm Kyiv 2024