На сьогодні в Києві темпи розвитку інженерних мереж на 5-6 років відстають від темпів житлового будівництва

На сьогодні в Києві темпи розвитку інженерних мереж на 5-6 років відстають від темпів житлового будівництва

На сьогодні в Києві темпи розвитку інженерних мереж на 5-6 років відстають від темпів житлового будівництва.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО після засідання розширеної колегії КМДА, на якому розглядалось питання інженерного забезпечення нового житлового будівництва в столиці.
Для ліквідації різницю в темпах розвитку інженерних мереж та житлового будівництва, за його словами, міській владі необхідно розробити новий комплексний підхід до моніторингу та планування виконання зазначених будівництв та мереж. Зокрема, зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО, має бути створена єдина комунальна структура, яка займатиметься лише цим питанням. В столиці мають бути розроблені спеціальні документи, що передбачатимуть необхідні потужності нових інженерних мереж, виходячи з детального плану територій та Генерального плану розвитку Києва.
Крім того, за словами А.ГОЛУБЧЕНКА, слід також змінити систему пайових внесків забудовників. На сьогодні відповідальність за розвиток інженерних мереж несе лише той забудовник, який отримав технічні умови на здійснення новобудови, і саме він сплачує пайові внески у бюджет міста на розвиток інфраструктури.
На переконання керівництва КМДА, магістральні інженерні мережі повинні будуватись на замовлення Головного управління капітального будівництва на підставі дво- трирічних планів будівництва житла, об’єктів соціально-побутового призначення.
В той же час, зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО, на ділянці з’являються інші забудовники, які вже не беруть жодної участі у розвитку інженерних мереж.
«Всі повинні нести свою частку. Якщо підійти тільки через те, що вони сплачують лише внески, то треба відповідні внески змінити, і вносити їх на розбудову конкретно інженерної мережі, а не на розвиток всієї інфраструктури», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
На запитання журналістів, у які терміни можна подолати відставання розвитку інженерних мереж в столиці, перший заступник голови КМДА зазначив, що у разі комплексного і серйозного підходу до цього питання, це можна буде зробити за три роки.
УНІАН
Идентификатор: 2702
Aquatherm Kyiv 2024