Прокуратура Кіровоградщини виявила низку порушень при формуванні тарифів на житлово-комунальні послуги

Прокуратура Кіровоградщини виявила низку порушень при формуванні тарифів на житлово-комунальні послуги

УНІАН. У ході перевірки додержання законодавства при встановленні тарифів на оплату житлово-комунальних послуг органами прокуратури Кіровоградщини виявлено низку грубих порушень.
Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури області.
Зокрема, проекти рішень щодо збільшення тарифів на водопостачання та очистку стоків у Гайвороні, послуги теплопостачання у Світловодську не оприлюднювались у засобах масової інформації з метою одержання зауважень і пропозицій від споживачів.
Знам`янська міська рада в розрахунок тарифу за теплопостачання безпідставно включила до складу адміністративні витрати на оренду автомобіля з приватним підприємцем (більше 5 тис. грн. щомісяця). Незаконні рішення прокурорами опротестовано.
Також 4 протести внесено на рішення виконкому Кіровоградської міської ради про встановлення тарифів на водопостачання, водовідведення та теплопостачання. Влада всупереч закону не погодила з територіальним відділенням Антимонопольного комітету України проекти рішень.
Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, за результатами перевірки порушено 2 кримінальні справи, опротестовано 20 незаконних рішень органів місцевого самоврядування, внесено 8 приписів, 5 подань, порушено 1 дисциплінарне та 4 адміністративних провадження.
Кримінальні справи порушено за фактами привласнення службовими особами комунальних підприємств отриманих від населення платежів за послуги водопостачання.
Идентификатор: 614
Теплоізоляція