БЮТ пропонує ухвалити закон, що передбачає страхування громадян при підвищенні комунальних тарифів - Тимошенко

УНІАН. Блок Юлії Тимошенко пропонує Верховній Раді ухвалити закон, що передбачає страхування громадян при підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як передає кореспондент УНІАН, про це лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО повідомила сьогодні на брифінгу в Києві.
`Ми розробили і внесли до парламенту законопроект, який передбачає певне страхування громадян відносно підвищення тарифів`, - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.
За її словами, законом пропонується встановити залежність підвищення комунальних тарифів від темпів росту середньої заробітної плати та пенсій; передати Національній комісії регулювання енергетики право встановлювати житлово-комунальні тарифи у регіонах; законодавчо закріпити дотування родин, які витрачають на комунальні послуги більш як 20% місячного доходу.
Крім того, Ю.ТИМОШЕНКО запевнила, що в містах, де мери необгрунтовано підвищили тарифи в 3-4 рази, розпочнуться заходи з їх відсторонення. `Місцева влада невідворотно зменшить тарифи`, - наголосила Ю.ТИМОШЕНКО.
Вона також зазначила, що якщо порівнювати ціни на тарифи за її прем’єрства і прем’єрства Віктора ЯНУКОВИЧА, то ціна на газ для населення зросла в 2,04 рази, теплопостачання – у 2,65, на гарячу воду – у 2,98.
Як повідомляв УНІАН, Блок Юлії Тимошенко з 5 лютого розпочинає Всеукраїнську громадську соціальну акцію `Сьогодні зарплата і пенсія – завтра тарифи`.
Крім того, БЮТ вимагає терміново прийняти зміни до Закону України `Про житлово-комунальні послуги`, подані народними депутатами Ольгою БОДНАР та Ю.ТИМОШЕНКО.
Идентификатор: 549
Теплоізоляція