У Севастополі з квітня планують у 5 разів підвищити тарифи на воду для абонентів, у яких не встановлено лічильники

УНІАН. Севастопольська міська рада з квітня має намір у п’ять разів підвищити тарифи на воду для абонентів, які не користуватимуться лічильниками.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам голова Севастопольської міської ради Валерій САРАТОВ.
За його словами, це рішення планується ухвалити, щоб `зробити воду економічно рентабельною`, і при цьому ввести тарифи для тих, у кого немає лічильників, в п’ять разів вищі, ніж для тих, у кого є лічильник. При цьому В.САРАТОВ зауважив, що усім малозабезпеченим громадянам передбачено безкоштовне встановлення лічильників: `Коштів на це достатньо, передбачено 1,8 млн. грн.`, - сказав він.
В.САРАТОВ також наголосив на необхідності `до кінця розібратися з економікою наших комунальних підприємств`. За його словами, бюджетом міста на покриття різниці тарифів виділяється 75 млн. грн. дотацій, `а вони (комунальні підприємства - УНІАН) претендують на 136 млн. грн.`. Цього року, повідомив голова міськради, виділяються значні кошти на перевірку фінансово-господарської діяльності цих підприємств. `Ми хочемо аудит провести на вищому, світовому рівні`, - сказав він.
Крім того, зазначив В.САРАТОВ, `зараз Кабінет міністрів України заявив про те, що створить робочі групи з перевірки в регіонах обгрунтованості підвищення тарифів, і я буду просити Анатолія РИБАКА (віце-прем’єр-міністра України - УНІАН), щоб одну з перших груп прислали в Севастополь`.
Идентификатор: 529
Теплоізоляція