Kingspan інвестує 200 млн євро в український технологічний хаб

Kingspan інвестує 200 млн євро в український технологічний хаб

Міжнародна компанія Kingspan Group зі штаб-квартирою в Ірландії планує інвестувати 200 млн євро в будівництво технологічного хабу в Україні. Про це повідомили в пресцентрі компанії. Група є світовим лідером у сфері ізоляційних та енергоефективних будівельних рішень.

Під час візиту до Києва генеральний директор Kingspan Джин Мурта заявив: «Ця інвестиція знаходиться на перехресті трьох криз: кліматичної кризи, кризи енергетичної безпеки та кризи, викликаною війною рф проти України. Новий будівельний технологічний хаб, який ми плануємо створити, зробить позитивний внесок на всіх трьох фронтах».

Наразі проєктна група Kingspan вивчає місця для будування об'єкта. Технологічний хаб, ймовірно, розмістять на заході України.
Очікується, що будівництво завершиться за п'ять років і створить понад 600 робочих місць.

Хаб вироблятиме передові теплоізоляційні вироби та товари централізованого опалення. На думку Kingspan, ці технології є центральними для декарбонізації будівель, які відповідають за 39% усіх викидів вуглецю.

Kingspan має 198 виробничих потужностей у світі та налічує понад 19 000 працівників.
5 квітня Kingspan оголосив про завершення виходу з російського ринку та передав свою діяльність місцевому управлінню. Продукція Kingspan більше не доступна для продажу на росії.
Идентификатор: 9466
Теплоізоляція