Мінжитлокомунгосп: ОСББ дає шанс громадянам впливати на якість обслуговування житла і житлово-комунальних послуг

30 вересня 2010 року в Мінжитлокомунгоспі відбулась прес-конференція заступника Міністра з питань житлово-комунального господарства України Віталія Шаповаленка, присвячена актуальним питанням створення та функціонування ОСББ (об`єднання співвласників багатоквартирного будинку) в Україні.

Під час прес-конференції заступник Міністра повідомив:

`Станом на 1 вересня 2010 року в державі функціонує 11222 ОСББ, у тому числі 907 об’єднань створено протягом цього року. Найбільш активно процес створення ОСББ відбувається в Донецькій області, де наразі функціонує 2026 таких об’єднань, зокрема створено в цьому році – 94, у Дніпропетровській створено всього 638, у цьому році – 90, у Львівській області всього – 761, у цьому році – 57. Активно процес створення ОСББ відбувається в Тернопільській області, де протягом 2010 року започатковано 98 об’єднань, Миколаївській (80) та Херсонській (64) областях. В той же час найбільш низькі показники створення ОСББ в Кіровоградській (4), Київській (6), Сумській (6), Житомирській (8) та Харківській (9) областях.

Оцінка цих показників створення ОСББ відносно наявного в регіонах багатоквартирного житлового фонду (5 поверхів та вище) вказує, що найкращі результати мають Тернопільська – 47,8%, Херсонська – 44,8%, Миколаївська – 34,0% та Чернівецька – 30,2% області, а найгірша ситуація складається в Київській – 5,4%, Кіровоградській – 7,1%, Харківській – 7,2%, Дніпропетровській – 7,9% областях та в місті Києві – 6,5%.

`Вивчення практики функціонування ОСББ переконливо доводить, що створення таких об’єднань більш повною мірою забезпечує реалізацію мешканцями будинків своїх майнових прав, надає їм можливість реально впливати на ефективність утримання та обслуговування житла, а також в цілому на якість надання житлово-комунальних послуг`, – наголосив заступник Міністра.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4485
Теплоізоляція