Юрій Хіврич: Уряд виділив 260 млн. гривень для впровадження комплексу заходів з енергозбереження

Юрій Хіврич: Уряд виділив 260 млн. гривень для впровадження комплексу заходів з енергозбереження

Уряд виділив 260млн. гривень для впровадження комплексу заходів з енергозбереження. Про це повідомив Міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.

`На сьогодні пріоритетним завданням є зменшення споживання газу підприємствами комунальної теплоенергетики`, - наголосив Юрій Хіврич.

За його словами, Міністерство у рамках підготовки підприємств житлово-комунального господарства до опалюваного сезону 2010–2011 років впроваджуються заходи щодо скорочення споживання газу шляхом впровадження енергозберігаючих технологій, підвищення ефективного використання традиційних видів палива, забезпечення використання альтернативних джерел енергії та нетрадиційних видів палива.

Урядовець зауважив, що вже розроблені схеми теплопостачання населених пунктів, які дозволяють оптимізувати систему теплозабезпечення шляхом закриття або модернізації нерентабельних об’єктів. `Пріоритетним для Міністерства є розроблення регіональних програм модернізації комунальної теплоенергетики, що дає нам можливість за 4 роки зменшити споживання природного газу на 30%`, – підкреслив Міністр.

Крім того, Юрій Хіврич наголосив, що ці заходи дадуть можливість стримати різке зростання собівартості послуг на теплопостачання і постачання гарячої води та підвищити надійність і якість цих послуг.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4371
Aquatherm Kyiv 2024