Андрій Клюєв: Україна займеться видобутком сланцевого газу

Уряд вважає перспективним питання альтернативних розробок газу, зокрема сланцевого, на території України. Про це заявив Перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв на брифінгу в Краматорську Донецької області.

`Уряд почав серйозно займатися шахтним метаном, це окрема програма. Зараз почали з`являтися нові технології видобутку не тільки шахтного метану, але й сланцевого газу... Ми почали вивчати американський досвід. За 3 роки вони почали видобувати фактично з нуля 40 млрд. куб. м. на рік`, - повідомив Андрій Клюєв та додав, - `Незважаючи на те, що собівартість видобутку сланцевого газу вища, ніж звичайного газу, і становить за тисячу кубів близько 120-150 доларів, але це все одно велика перспектива, зараз ми цим займаємося`.

Також, за словами Першого віце-прем`єр-міністра, вже затверджено паливний баланс України не тільки на 2010-й, але і на 2011-й рік.

`Тобто, чітко ясно за параметрами, скільки треба газу, вугілля, скільки треба виробити електроенергії, якої: атомної, теплової, гідроенергії і т.д. І все це у відповідності з можливим зростанням валового продукту, з можливим розвитком тих чи інших галузей - у нас все це пораховано. Причому, у нас готовий баланс не лише на 2010-й рік, а й на 2011 рік `, - сказав Андрій Клюєв.

Перший віце-прем`єр-міністр ще раз підтвердив, що Україна не збирається відмовлятися від власного видобутку вугілля. `Тому що як тільки ми перестанемо видобувати вугілля - у нас в Україні буде те ж саме, що з газом - ціна в 2-3 рази буде вищою за ринкову`, - підсумував Андрій Клюєв.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4358
Теплоізоляція