Геннадій Рожков: Приватні криниці перевіряються безкоштовно

Санітарно-епідеміологічна служба України за дорученням Уряду України обстежує усі види приватних криниць. Зазначені роботи проводяться на безоплатній основі. Про це головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков повідомив на прес-конференції після повернення із Закарпаття, де спостерігається підтоплення внаслідок тривалих опадів.

`У цих селах вода спала, і сьогодні проводяться роботи з дезінфекції джерел води централізованого та нецентралізованого постачання. У процесі ліквідації наслідків підтоплення вже проведена дезінфекція 512 колодязів`, - зазначив Геннадій Рожков.

Державна санітарно-епідеміологічна служба попереджає населення про небезпеку використання води з приватних криниць. `Ми проводимо безкоштовні перевірки приватних криниць, але у зв’язку з підвищенням рівня ґрунтових вод склад води у колодязі може змінюватися і вона може не відповідати санітарно-гігієнічним нормам`, - наголосив Геннадій Рожков.

Разом з цим головний державний санітарний лікар України зазначив, що населення підтоплених районів забезпечується якісною питною водою з альтернативних джерел: `Ми зробимо усе, щоб населення мало воду гарантованої якості`.

За уточненими даними станом на 26 травня 2010 року на території міста Ужгород, Мукачівського, Ужгородського, Терещенського, Рахівського та Іршавського районів Закарпатської області були підтоплені 328 житлових будинків, 279 індивідуальних колодязів, 327 надвірних туалетів, 4 об`єкти громадського харчування, підтоплені території одного водозабору та господарських споруд однієї зі шкіл. Підтоплення інших громадських об`єктів не зафіксовано.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4312
Теплоізоляція