Олександр Попов: Загальне фінансування галузі житлово-комунального господарства України у 2010 році становитиме близько 2 млрд. гривень

Олександр Попов: Загальне фінансування галузі житлово-комунального господарства України у 2010 році становитиме близько 2 млрд. гривень

Уряд виділить у 2010 році 1,1 млрд. грн. з державного бюджету для реформування житлово-комунального господарства та виконання окремих державних програм. Про це заявив Міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов сьогодні на брифінгу. Урядовець зазначив, що всього на реформування житлово-комунального господарства з державного бюджету та інших джерел в поточному році буде виділено близько 2 млрд. гривень. `Наразі ведеться серйозна робота з партнерами. За рахунок додаткових джерел ми отримаємо 0,8-1 млрд. грн.`, - поінформував Міністр.

Як зауважив Олександр Попов, Мінжитлокомунгосп разом з Урядом працюють над тим, щоб ці кошти використати якомога ефективніше. Так, розробляються заходи щодо залучення грантів для розроблення програм інвестиційної діяльності населених пунктів. За його словами, кошти державного бюджету використовуватимуться, зокрема, для підтримки будинків, які перебувають на балансі об`єднань домовласників та ОСББ, для вирішення проблем зі встановленням лічильників, капітальних ремонтів, ремонту ліфтового господарства.

Міністр зазначив, що 0,4 млрд. грн. бюджетних коштів буде спрямовано на впровадження енергозберігаючих технологій в теплоенергетиці та водоканалізаційному господарстві. Також на рівні пілотних проектів розпочнеться робота з доочищення питної води за Загальнодержавною програмою `Питна вода України`. Перші такі проекти реалізовуватимуться в лікарнях та дитячих садках.

Крім того, Олександр Попов зауважив, що Міністерство бере під свій контроль програму повного оснащення квартир системами обліку спожитих комунальних послуг. `Необхідно довести ситуацію в житлово-комунальному господарстві до такого рівня, коли населення буде сплачувати лише за реально спожиті послуги`, - зазначив Міністр. На сьогодні, за його словами, різниця між реальним споживанням послуг житлово-комунального господарства та споживанням, що визначається за розрахунками комунальних підприємств, становить 30-40%. Олександр Попов додав, що Міністерство розробляє механізм, згідно з яким мешканці будинків отримуватимуть безвідсоткові кредити для встановлення лічильників, а соціально незахищеним категоріям громадян ці лічильники будуть установлені безкоштовно.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 4271
Теплоізоляція