Україна і Лівія домовилися реалізовувати спільні інвестиційні проекти у нафтогазовій сфері

Україна і Лівія домовилися реалізовувати спільні інвестиційні проекти у нафтогазовій сфері

Україна і Лівія досягли низки домовленостей щодо реалізації спільних інвестиційних проектів у нафтогазовій сфері. Про це повідомив Міністр палива та енергетики Юрій Продан під час четвертого засідання українсько-лівійської комісії зі співробітництва.

Юрій Продан поінформував, що на сьогодні відбуваються консультації з Лівійським інвестиційним фондом щодо залучення лівійської сторони до будівництва в Україні сучасного нафтопереробного комплексу для глибокої переробки легких сортів нафти.

Окрім того, як повідомив Міністр, за результатами засідання профільної підкомісії сторони досягли домовленості про створення спільного підприємства за участю НАК `Нафтогаз України` та Національної нафтової корпорації Лівії з метою реалізації інвестиційних проектів у нафтогазовій сфері на території Лівії, України та третіх країн.

Юрій Продан також повідомив, що під час засідання двосторонньої підкомісії опрацьовано питання співробітництва у сфері електроенергетики та енергетичного машинобудування: `зокрема, досягнуто домовленості щодо створення спільного підприємства з будівництва об’єктів електроенергетики на території Лівії та третіх країн, а також розширення діяльності з виробництва окремих видів електроенергетичного обладнання`. При цьому він відзначив, що найближчим часом українська делегація відвідає Лівію та запросить лівійських спеціалістів відвідати українські заводи з випуску електроенергетичної продукції.

Окрім того, Мінпромполітики підготувало пропозиції щодо навчання лівійських спеціалістів у Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості.

У свою чергу, представник Національної нафтової корпорації Лівії висловив зацікавленість в інвестуванні української економіки, зокрема, участі в проекті з будівництва нафтопереробного заводу. До того ж, за його словами, лівійська компанія зацікавлена співпрацювати з Україною не лише `з переробки та реалізації нафти, але також і у галузі розвідки та видобутку енергоресурсів`.

`Ми хочемо, щоб наше партнерство перейшло на якісно новий рівень, хочемо реалізувати все, про що ми домовилися`, - відзначив він.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3749
Теплоізоляція