Теплопостачання у Львові подорожчало на 40 % і дорожчатиме надалі

Теплопостачання у Львові подорожчало на 40 % і дорожчатиме надалі

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про затвердження нових тарифів на теплову енергію для опалення та гарячого водопостачання. Відтак, згідно з цим рішенням, вартість послуг теплопостачальних підприємств зросте в середньому на 40 %. У той же час, уже через три місяці львів`янам слід очікувати чергового підвищення тарифів у зв`язку із ймовірним підвищенням ціни на газ до 300 доларів США.

Щоправда, голосування за підвищення тарифів не обійшлося без ексцесів. По-перше, у членів виконкому виникла низка запитань щодо візуалізації економічних обґрунтувань нових тарифів. Проте чіткого пояснення розрахунків нового тарифу на теплопостачання вони не отримали.

Відтак після того, як перший заступник міського голови, а паралельно головуючий на виконкомі Олег Синютка оголосив про початок голосування за підвищення тарифів, відповідне рішення не підтримала достатня кількість членів виконкому. Натомість Олег Синютка вкотре наголосив на важливості підвищення тарифів для теплопостачальних підприємств та оголосив десятихвилинну перерву.

Опісля перерви «опозиційні» члени виконкому таки змінили своє рішення та проголосували ідеологічно правильно. Щоправда, перед цим їм таки надали «секретні матеріали» - розрахунки нового тарифу.

Тож уже з початком нового опалювального сезону львів`янам слід готувати свої гаманці до ще більшого спустошення. Натомість новий тариф на гаряче водопостачання вступає в дію через з дня опублікування рішення виконкому.
http://portal.lviv.ua/
Идентификатор: 3115
Aquatherm Kyiv 2024