Володимир Юрченко: Необхідно якнайшвидше зробити безпечним водопостачання на Заході України

Володимир Юрченко: Необхідно якнайшвидше зробити безпечним водопостачання на Заході України

Головне завдання Міністерства охорони здоров`я з ліквідації наслідків повені – відновлення водопостачання у постраждалих районах. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров`я України, керівник штабу МОЗ з ліквідації наслідків повені Володимир Юрченко сьогодні на прес-конференції.

„Головне завдання, яке ми перед собою сьогодні ставимо, – це всі санітарно-гігієнічні і протиепідемічні заходи щодо відновлення водопостачання”, - зауважив Володимир Юрченко.

У свою чергу в.о. першого заступника Міністра охорони здоров`я України, головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко відзначив, що найризикованішим у західних областях країни є стан питного водопостачання. Він підкреслив, що для мешканці цих регіонів організовано привіз питної води як у великих ємностях, так і фасованої питної води.

Окрім того, за словами головного державного санітарного лікаря, проводиться масштабна робота зі знезараження джерел водопостачання - „цей розділ роботи найбільш складний і найбільш відповідальний”. Водночас Анатолій Пономаренко зауважив, що ситуація з епідемічної, інфекційної захворюваності на західних областях України на сьогоднішній день є стабільною і керованою.
Урядовий портал
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3079
Aquatherm Kyiv 2024