Вирішення житлово-комунальних проблем відтепер контролюватиме інспекція, утворена при Міністерстві ЖКХ

Вирішення житлово-комунальних проблем відтепер контролюватиме інспекція, утворена при Міністерстві ЖКХ

Відтепер вирішення житлово-комунальних проблем контролюватиме житлово-комунальна інспекція, утворена при Міністерстві з питань житлово-комунальних послуг.
Як передає кореспондент УНИАН, сьогодні міністр ЖКХ Олексій КУЧЕРЕНКО представив начальника новоутвореної структури - свого першого заступника Олександра МАЗУРЧАКА.
Як зазначив міністр, головними завданнями інспекції будуть контроль за якістю послуг у будинку, контроль за технічним станом і контроль за енергозбереженням.
Інспекція допоможе реформувати житлово-комунальну галузь і перетворити будинок з інженерної споруди на комфортне середовище для існування.
"Ми на цю реформу дивимось не з точки зору галузі, а з точки зору людини як споживача послуг", - сказав О.КУЧЕРЕНКО.
О.МАЗУРЧАК, у свою чергу, додав, що інспекція буде відрізнятися від десятків інших інспекцій, які захищають інтереси держави. “Наша інспекція, крім інтересів держави, захищатиме інтереси споживача", - сказав він.
За словами А.КУЧЕРЕНКА, підняти якість послуг на європейський рівень допомагатиме "потужна армія громадських інспекторів", якими будуть жителі будинків. Вони фіксуватимуть порушення і передадуть їх державним інспекторам, які уже вживуть відповідних заходів. Нова система передбачає санкції та штрафи проти порушників, зазначив міністр.
Як повідомив начальник інспекції, цього року керівний склад інспекції налічуватиме 18 осіб, а вже наступного вона матиме представництва на місцях та 322 інспектори.
При цьому він зазначив, що для ефективного функціонування структури треба внести зміни до українського законодавства, в тому числі у бюджет. "Ми хочемо не лише реагувати на скарги, а попереджати їх, підготувавши відповідне законодавство", - сказав О.МАЗУРЧАК.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 3041
Aquatherm Kyiv 2024