В Івано-Франківську реалізовуватиметься українсько-німецький проект `Енергоефективність у будівлях`

В Івано-Франківську реалізовуватиметься українсько-німецький проект `Енергоефективність у будівлях`

Івано-Франківськ cтав першим із п`яти міст України, де реалізовуватиметься проект українсько-німецького технічного співробітництва „Енергоефективність у будівлях”.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Івано-Франківського міськвиконкому, про це йшлося сьогодні на зустрічі міського голови Віктора АНУШКЕВИЧУСА і координатора проекту „Енергоефективність у будівлях” Андрія МІЦАЯ.
За словами А.МІЦАЯ, проект впроваджуватиме німецька компанія GTZ у 5-ти містах України. Ще чотири міста фахівці визначать у вересні.
„Ключовим компонентом реалізації даного проекту є надання експертно-консультативної допомоги у розробці стратегій підвищення енергоефективності в будівлях”, - наголосив А.МІЦАЙ.
Загальна вартість проекту у визначених містах України становитиме 2 млн. євро. Перший етап проекту планують реалізувати до жовтня 2010 року.
В.АНУШКЕВИЧУС висловив подяку за визнання Івано-Франківська як базового серед міст-партнерів проекту ”Енергоефективність у будівлях”.
За його словами, енергоресурси Землі вичерпуються, тому необхідно приділяти велику увагу енергозберігаючим технологіям. «В Івано-Франківську вже працюють дві когенераційні установки за такими технологіями”, - зазначив мер.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 3038
Aquatherm Kyiv 2024