Відбулося підписання Меморандуму між Урядом України та Урядом Японії про співпрацю

Відбулося підписання Меморандуму між Урядом України та Урядом Японії про співпрацю

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму між Урядом України та Урядом Японії про співпрацю з впровадження Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу до неї, відповідно до Статей 6 і 17 Кіотського протоколу.

Від України Меморандум підписав Міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, від Японії – Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Мітсуо Мабучі.

Меморандум спрямований на розвиток співпраці обох країн, з метою досягнення скорочення викидів парникових газів та впровадження механізмів Кіотського протоколу в Україні та Японії.

Підписання Меморандуму відкриває можливості отримання Україною нових інвестицій для впровадження природно-безпечних технологій через проекти спільного впровадження, згідно з механізмами Кіотського протоколу та Схеми зелених інвестицій і сприятиме розвитку двохсторонньої співпраці між Україною та Японією з питань зміни клімату.

Реалізація механізму спільного впровадження передбачена статтею 6 Кіотського протоколу, згідно з якою «будь-яка Сторона Додатку І може передавати будь-якій іншій такій Стороні або купувати в неї одиниці скорочення викидів, спрямованих на зменшення антропогенних викидів парникових газів або збільшення абсорбції поглиначами у будь-якому секторі економіки».

Довідково: Кіотський протокол (до Рамкової Конвенції ООН) – міжнародна угода, яка передбачає стабілізацію викидів СО2 в атмосферу на рівні 1990 р., а потім - поступове їх зменшення для попередження зміни клімату нашої планети. Згідно з протоколом для кожної країни встановлюється максимально припустима межа викидів. Всі розвинуті держави та країни з перехідною економікою, які ратифікували цей документ, беруть на себе зобов`язання обмежити та знизити викиди парникових газів у 2008—2012рр.

З 11 серпня 1997 р. Україна є Стороною Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. 15 березня 1999 р. Україна підписала Кіотський протокол до Конвенції, а 4 лютого 2004 р. Верховна Рада України ратифікувала його і ці міжнародні угоди стали складовими національного законодавства України.

Кіотський протокол набрав сили 16 лютого 2005 року.
Урядовий Портал
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3034
Теплоізоляція