Вперше за неефективне використання паливно-енергетичних ресурсів підприємством, керівникам енергетичних служб буде рекомендовано "перенавчання"

Вперше за неефективне використання паливно-енергетичних ресурсів підприємством, керівникам енергетичних служб буде рекомендовано "перенавчання"

Відтепер за суттєві порушення законодавства з енергозбереження суб`єкти господарської діяльності не тільки сплачуватимуть штраф, а й будуть отримувати рекомендацію пройти фахову перепідготовку.

Зробити це вони зможуть у нещодавно створеному загальноукраїнському державному “Учбово-експертному центрі НАЕР”.

Основним напрямом роботи центру є проведення навчання, підготовки та перепідготовки керівників та спеціалістів підприємств, установ та організацій з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження, енергетичного аудиту та менеджменту, використання альтернативних видів палива та джерел енергії.

“Сьогодні рівень новітніх енергоефективних технологій та проектів актуалізує питання кадрової та кваліфікаційної підготовки наших спеціалістів. Саме тому прийнято рішення про створення учбово-експертного центру, який і буде опікуватись цими питаннями”, - так прокоментував створення учбового центру Голова НАЕР Ігор Черкашин.

Окрім професійної підготовки, висококваліфіковані спеціалісти центру надаватимуть всім бажаючим консультативну допомогу в проведенні аналізу та експертизи норм питомих витрат енергоресурсів, енергетичних стандартів та енергетичного маркування; впровадженні енергоефективної техніки та технологій в усіх галузях суспільного виробництва. Також передбачено представницькі послуги з організації і проведення виставок, семінарів, конференцій.

Діяльність державного підприємства “Учбово-експертний центр НАЕР” поширюється на всі регіони України. В найближчій перспективі передбачається створення територіальних представництв НАЕР, в тому числі і учбових центрів, в усіх обласних центрах України.
Урядовий Портал
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 3027
Aquatherm Kyiv 2024