У столиці найбільшим боржником за спожиту електроенергію є “Київ водоканал” – дані "Київенерго"

У столиці найбільшим боржником за спожиту електроенергію є “Київ водоканал” – дані "Київенерго"

У столиці найбільшим боржником за спожиту електричну енергію є відкрите акціонерне товариство "Київводоканал".
Про це повідомляє прес-служба АЕК "Київенерго".
За даними компанії, споживачі столиці мають борг за електроенергії у сумі 319,9 млн. грн., за теплову – 722,8 млн. грн.
Водночас у повідомленні зазначається, що 312,67 млн. грн. - це заборгованість ВАТ "Київводоканал" за електроенергію. Тільки за 5 місяців поточного року його борг зріс на 53,9 млн. грн.
Серед боржників за електричну енергію також УЖГ, борг якого становить 70,1 млн. грн., відомче житло – 19,0 млн. грн., міський бюджет – 2,9 млн. грн.
"Київенерго" інформує, що така ситуація негативно впливає на підготовку до опалювального періоду, а відповідно на якісну роботу обладнання, підвищує ризик виникнення аварійних ситуацій та зменшує надійність енергопостачання мешканців столиці.
За даними компанії "Київенерго", загалом з початку року для виробництва теплової та електричної енергії нею спожито газу на 1 млрд. 480,5 млн. грн. На 3 липня 2008 р. компанія розрахувалася з газопостачальними компаніями на суму 1 млрд. 525,4 млн. грн., що складає 103%.
Як повідомляв УНІАН, 10 червня депутати Київради прийняли рішення про виділення з міського бюджету 155,9 млн. грн. на компенсацію збитків акціонерній компанії «Київенерго». На той час заборгованість “Київенерго” перед газопостачальними компаніями через існуючу різницю в тарифах становила 86,6 млн. грн.
З початку року Київрада вже виділяла компанії “Київенерго” на погашення заборгованостей 148 млн. грн.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 3010
Aquatherm Kyiv 2024