У КМДА передбачають, що до кінця 2008 року буде суттєво знижено викиди Бортницької станції

У КМДА передбачають, що до кінця 2008 року буде суттєво знижено викиди Бортницької станції

У КМДА передбачають, що до кінця 2008 р. буде проведено технічне переоснащення Бортницької станції аерації, що дасть змогу суттєво знизити рівень викидів в атмосферу неприємних запахів підприємства.
На зазначене переоснащення виділено 1 млн. 499 тис. грн.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Анатолія ГОЛУБЧЕНКА.
За його інформацією, у поточному році передбачено виконання робіт на окремих спорудах БСА. Заплановані, зокрема, роботи з реконструкції підводного колектору розсіюючого випуску БСА, на що виділено 50 тис. грн., розчистки відвідного магістрального каналу БСА – 59 тис. грн., удосконалення процесу видалення органічних сполук і підвищення енергетичної ефективності БСА – 9 млн. грн., реконструкція дамб мулових полів №1 та №2 на суму 29,9 млн. грн.
А.ГОЛУБЧЕНКО звернув увагу, що складність ситуації з реконструкцією та модернізацією станції полягає в тому, що сьогодні немає іншої альтернативи очистці стічних вод в столиці. “Тому наше завдання, з одного боку, зробити все, щоб до ремонту Бортницька станція працювала з мінімальною шкодою для довкілля, а з іншого боку, знайти ефективну схему реконструкції, щоб якнайшвидше і ефективніше здійснити модернізацію об`єкта”, - зазначив він.
За словами А.ГОЛУБЧЕНКА, розроблено ТЕО на реконструкцію БСА, яке передбачає здійснення послідовних ремонтних робіт у 3 етапи: будівництво насосної станції першого підйому (2008-2009 рр.); часткова реконструкція і модернізація ІІ і ІІІ блоків станції для забезпечення якості очищення стічних вод на період реконструкції І черги (2009-2010 рр.); реконструкція І черги станції і будівництво мулоспалювального заводу (2010 р.).
У КМДА зазначають, що Бортницька станція аерації, крім київських стічних вод, приймає і очищує 18 млн. 300 тис. кубометрів стоків на рік, які надходять з міст і селищ Київської області, а саме: Ірпінь, Вишневе, Ворзель, Гостомель, Бориспіль, Вишгород, Буча та Коцюбинське. Проектна потужність станції – 1,8 млн. кубометрів стічних вод на добу. Фактично, сьогодні щодоби очищується 800 – 950 тис. кубічних метрів стічних вод.
Як повідомляв УНІАН, за інформацією А.ГОЛУБЧЕНКА, бюджет міста передбачає виділення 90 млн. грн. на будівництво першої черги Бортницткої станції аерації.
У жовтні минулого року фахівці з Данії в ході реконструкції та модернізації окремих об`єктів Бортницької станції аерації встановили тут обладнання на суму майже 1 млн. доларів. Застосовано сучасні технологічні схем з очищення каналізаційних стоків, що дозволяє забезпечити якісну очистку стічних вод від біогенних сполук.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2984
Aquatherm Kyiv 2024