В Івано-Франківську міліція розслідує факти несанкціонованого відключення будинків від газопостачання

В Івано-Франківську міліція розслідує факти несанкціонованого відключення будинків від газопостачання

З початку цього року в Івано-Франківську зафіксовано низку фактів несанкціонованого самовільного відключення окремих під`їздів будинків від газового постачання шляхом перекриття вхідного крану на газовому стояку. Про це повідомили УНІАН у Центрі зв`язків з громадськістю УМВС в Івано-Франківській області.
За припущеннями правоохоронців, йдеться про хуліганські витівки неповнолітніх, які не усвідомлюють рівня небезпеки та ймовірних наслідків стороннього втручання в роботу газотранспортної системи. Неправомірні дії зловмисників не носять системного характеру, однак створюють певну напругу серед населення і, власне, тих мешканців, за місцем проживання яких були зафіксовані факти перекриття газопостачання.
У кожному разі працівники Управління з експлуатації газового господарства після проведення ретельного обстеження систем газопостачання квартир і відповідно до вимог діючих правил та норм відновляли газопостачання. Тим часом органи правопорядку здійснюють заходи щодо встановлення, затримання і притягнення до відповідальності осіб, причетних до випадків несанкціонованого відключенння газопостачання, за яке передбачено кримінальна відповідальність. Водночас, як застерігають фахівці газового господарства, самовільне припинення подачі та пуск газу можуть призвести до техногенних аварій і становлять загрозу для життя і здоров`я громадян.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2971
Aquatherm Kyiv 2024