Прокуратура Житомирської області заявляє про критичну ситуацію з водопостачанням і роботою каналізації в Олевську

Прокуратура Житомирської області заявляє про критичну ситуацію з водопостачанням і роботою каналізації в Олевську

Прокуратура Житомирської області заявляє про критичну ситуацію з водопостачанням жителів Олевська і роботою водоочищувальних споруд в місті.
Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на засіданні колегії обласної прокуратури перший заступник прокурора області Анатолій ЧУМАЧЕНКО повідомив, що "в райцентрі Олевськ екологічною проблемою є питання водопостачання населення райцентру і робота каналізаційних споруд".
За його словами, з наявних водопроводів у місті працює один, устаткування якого не відповідає санітарним нормам, а якість води, яку отримує населення як питну, не відповідає стандартам і через високий вміст заліза є технічною.
При цьому А.ЧУМАЧЕНКО уточнив, що в місті також не працюють каналізаційні очисні споруди.
"Каналізаційні стоки надходять з районної лікарні, багатоповерхівок, дитячих установ прямо в річку Уборть", - сказав перший заступник прокурора області.
Він також повідомив, що в місті вже на 90% готові нові побудовані очисні споруди, але їх не можуть добудувати через втрату проектно-технічної документації, без якої не можна виділити кошти для закінчення будівництва.
А.ЧУМАЧЕНКО закликав правоохоронців притягнути винних за втрату документів чиновників до відповідальності й вжити заходи до тих, хто забруднює навколишнє середовище, а також вирішити екологічну проблему Олевська на обласному і державному рівні щоб уникнути епідемій.
Як повідомлялося на колегії, органами прокуратури Житомирської області цього року за результатами перевірок дотримання водного законодавства притягнуто до відповідальності 54 посадові особи, державі відшкодовано 25 тис. грн, що, на думку прокурора області Миколи ФРАНТОВСКОГО, "явно недостатньо і говорить про слабку роботу органів прокуратури області на цьому напрямі".
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2954
Aquatherm Kyiv 2024