«Вінницяміськтеплоенерго» з липня підвищило тарифи для населення на гаряче водопостачання на 26,8%

«Вінницяміськтеплоенерго» з липня підвищило тарифи для населення на гаряче водопостачання на 26,8%

Міське комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» з липня підвищило тарифи для населення на гарячу воду на 26,8%, або на 2,64 грн. - до 12,49 грн. за 1 куб. м.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сказано в рішенні виконавчого комітету Вінницької міської ради.
Згідно з рішенням, «Вінницяміськтеплоенерго» з 1 липня підвищило тарифи для населення на тепло - на 26,83%, або на 49,51 грн. - до 234,02 грн./Гкал, для споживачів без приладів обліку тепла - на 27,19%, або на 1,27 грн. - до 5,94 грн./кв. м, тариф на підігрів гарячої води підвищився на 26,82%, або на 2,4 грн. - до 11,35 грн./куб. м, а також підвищило тариф на підігрів гарячої води з розрахунку на одного жителя на 26,82%, або на 7,56 грн. - до 35,75 грн. і тариф на гарячу воду з розрахунку на одного жителя - на 26,78%, або на 8,31 грн. - до 39,34 грн. на місяць.
Як наголошується в документі, відповідне рішення продиктоване рядом економічних чинників загальноукраїнського рівня - зростанням цін на всі комплектуючі і ремонтні роботи в результаті інфляційних процесів, підвищенням рівня мінімальної зарплати, зростанням цін на енергоносії. Обгрунтованість прийнятих тарифів підтверджена висновками інспекції за цінами.
Перший заступник міського голови Іван МИХАЙЛЮК прокоментував, що міська рада постійно відстежує, аби при зростанні тарифів були захищені інтереси найуразливіших соціальних категорій. За його словами, міськвиконком, ухвалюючи рішення про підвищення тарифів саме на початку літа, керувався також тим, що збільшення тарифів на момент, коли опалювальний сезон позаду, дасть змогу жителям міста легше адаптуватися до нового рівня цін.
Перший заступник міського голови також констатував, що нинішній рівень тарифів не буде остаточним, оскільки відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 квітня в 2008 р. №396 - ціна газу для населення щомісячно зростатиме на 3-5 %, починаючи з травня.
Довідка УНІАН. Теплопостачанням і гарячим водопостачанням у Вінниці займаються підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» (60% споживачів), державне підприємство "Вінницькі теплові мережі" (20%), "Теплокомуненерго-маяк" (10%), підприємство "Моріс", котельна "Вінницького заводу тракторних агрегатів", котельна об`єднання "Хімпром", котельна "Вінницької підшипникової компанії" і компанія "Інтергалка".
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2951
Aquatherm Kyiv 2024