МБРР надасть Україні позику в 140 млн. доларів на розвиток міської інфраструктури

МБРР надасть Україні позику в 140 млн. доларів на розвиток міської інфраструктури

Міжнародний банк реконструкції і розвитку і Міністерство з питань житлово-комунального господарства України 27 травня підписали угоду про позику у розмірі 140 млн. доларів на реалізацію проекту «Розвиток міської інфраструктури».
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій КУЧЕРЕНКО під час колегії міністерства.
За його словами, метою проекту є надання комунальним підприємствам допомоги для забезпечення їх стабільної діяльності, а також поліпшення екологічної ситуації.
Згідно з проектом, 35,5 млн. доларів буде надано Одесі для реалізації двох проектів – модернізації технологічного устаткування у сфері водопостачання і водовідведення, а також переробки твердих відходів. Розпорядником коштів буде КП «Агентство програм розвитку Одеси».
15 млн. доларів буде спрямовано на проект модернізації технологічного устаткування Чернігова (розпорядник коштів КП «Чернігівводоканал»).
Івано-Франківську виділять 7,17 млн. доларів на модернізацію системи водопостачання і водовідведення.
Крім того, 78,12 млн. доларів передбачено на реалізацію ряду невеликих енергозберігаючих інвестиційних проектів. З цією метою в міністерстві створена експертна група з відбору проектів.
Для реалізації проекту позику буде надано на 17 років з п`ятирічним пільговим періодом (сплата тільки відсотків).
Як повідомляв УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО утворив делегацію України для завершення переговорів з Міжнародним банком реконструкції і розвитку щодо укладання Угоди про позику (Проект розвитку міської інфраструктури) між Україною і Міжнародним банком реконструкції і розвитку.
Відповідно до указу, очолив делегацію міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій КУЧЕРЕНКО.
В.ЮЩЕНКО уповноважив О.КУЧЕРЕНКА на підписання відповідної угоди з МБРР.
Президент також затвердив директиви делегації України для завершення цих переговорів.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2945
Aquatherm Kyiv 2024