До кінця року тарифи на теплопостачання для населення збільшаться на 21% - прогноз екс-міністра ЖКГ

До кінця року тарифи на теплопостачання для населення збільшаться на 21% - прогноз екс-міністра ЖКГ

До кінця поточного року тарифи на теплопостачання для населення буде підвищено на 21%.
Таку думку кореспондентові УНІАН висловив екс-міністр ЖКГ, заступник голови Комітету ВР з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства і регіональної політики Олександр ПОПОВ.
За його даними, своєю постановою (№346 від 9 квітня 2008 р.) Кабінет Міністрів рекомендував Національній комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) затвердити нову ціну на газ, який споживають підприємства комунальної теплоенергетики. Починаючи з червня 2008 р., ціна на газ повинна щомісяця підвищуватися на 3%, а до кінця року її зростання становитиме 27%. З початком наступного опалювального сезону в листопаді вартість газу для підприємств зросте на 18%.
На думку О.ПОПОВА, враховуючи зростання цін на електроенергію для підприємств ТКЕ (до кінця року очікується на рівні 16%), вартість енергетичного складника в собівартості підприємств ТКЕ і водопровідно-каналізаційного господарства цього року зросте щонайменше на 30%.
“Це означає, що з названих причин тарифи на житлово-комунальні послуги зростуть мінімум на 21%, оскільки збільшення ціни на енергоресурси в розмірі 10% автоматично призводять до збільшення вартості тарифів на 7%”, - наголосив він.
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 2935
Aquatherm Kyiv 2024