На Херсонщині через стан очисних споруд під загрозою зриву перебуває курортний сезон в с. Залізний Порт - ОДА

На Херсонщині через стан очисних споруд під загрозою зриву перебуває курортний сезон в с. Залізний Порт - ОДА

Херсонська ОДА не виключає зриву курортного сезону в с. Залізний Порт Голопристанського району Херсонської області в разі невиконання місцевою владою зобов`язань з ремонту очисних споруд в селищі до кінця травня.
Як повідомили кореспонденту УНІАН в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації, на позачерговому засіданні обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під час розгляду питання “Про хід виконання першочергових заходів по ремонту очисних споруд с. Залізний Порт зафіксовано, що починаючи з 2002 року ремонтні роботи на очисних спорудах с. Залізний Порт не проводяться. В зв’язку з таким станом справ недостатньо очищені стічні води з накопичувача надходять у озеро Потіївської ділянки Чорноморського біосферного заповідника, що є грубим порушенням природоохоронного законодавства.
Черговою інспекторською перевіркою Державної екологічної інспекції та обласної СЕС виявлено невиконання Новофедіровською селищною радою попередніх доручень обласної постійної комісії з питань ТЕБ та НС від 25 квітня 2008 року, що поставило під зрив початок курортного сезону в с. Залізний Порт.
Протокольним рішенням комісії голові Новофедорівської сільради та начальнику КПП “Світанок” доручено до 29 травня 2008 року виконати першочергові заходи щодо введення в експлуатацію очисних споруд, вирішити проблемні питання щодо експертних висновків управління охорони природного навколишнього середовища, територіального управління Держгірпромнагляду та комплексної державної експертизи.
Виконання вищезазначених заходів будуть розглянути на черговому засіданні комісії 30 травня 2008 року.
Невиконання протокольних рішень призведе до заборони експлуатації очисних споруд с. Залізний Порт в поточному році і, як підсумок, заборону експлуатації об`єктів відпочинку. Це означає зрив курортного сезону в селищі.
УНІАН
Идентификатор: 2926
Aquatherm Kyiv 2024