В Україні до кінця року буде розроблено Національну стратегію теплозабезпечення

В Україні до кінця року буде розроблено Національну стратегію теплозабезпечення

В Україні до кінця року буде розроблено Національну стратегію теплозабезпечення.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.
Як зазначається в повідомленні, постановою Кабінету Міністрів створено Міжвідомчу робочу групу з розробки Національної стратегії теплозабезпечення України. Перше засідання робочої групи відбулося 14 травня в Києві.
У міністерстві відзначили, що створення такої групи викликане необхідністю узгодження позицій усіх міністерств і відомств, причетних до цього процесу, науковців і фахівців у сфері теплопостачання.
Основними завданнями робочої групи стануть: розробка впродовж року концепції модернізації комунальної теплоенергетики, створення незалежного регулятора на ринку комунальних послуг, вдосконалення тарифної політики, розробка фінансових механізмів впровадження енергозберігаючих заходів як виробниками, так і споживачами тепла, а також питання соціальної підтримки населення в процесі реформи.
До складу робочої групи входять представники міністерств і відомств, наукових кіл, виробників і міжнародних донорських організацій.
За даними Міністерства ЖКГ, основою при розробці національної стратегії стане ідеологія підвищення енергоефективності комунальної інфраструктури і житлового фонду. Основними критеріями вибору шляхів і напрямів розвитку системи теплозабезпечення є значне зменшення використання природного газу і диверсифікація енергоресурсів, зокрема, перехід на відновлювані і нетрадиційні джерела енергії, а також оптимальне поєднання вартості системи теплозабезпечення і вартості її експлуатації з урахуванням вартості енергоносіїв, зважаючи на тенденцію до підвищення вартості традиційних джерел енергії. Основна мета – за 5 років зменшити енергоспоживання на 30%.
УНІАН
Идентификатор: 2924
Теплоізоляція